Satser på avansement

Trener Neil Critchley drømmer om å ta sitt juniorlag helt til topps i FA Youth Cup. Ipswich er første hinder på veien.

Til våren er det nøyaktig tjue år siden et Liverpool-lag med kommende stjerner som Jamie Carragher og Michael Owen vant FA Youth Cup. Nå håper trener Critchley at årets juniorkull skal gjenta den bedriften.

– Guttene er spente, og vi ønsker selvsagt å vinne turneringen. Liverpool har historisk sett gjort det bra i FA Youth Cup, og vi håper å bli det neste Liverpool-laget som spiller seg frem til en finale. Jeg husker godt at Liverpool vant turneringen for første gang for tjue år siden, for jeg spilte mot de spillerne, og vet hvor gode de var, forteller Critchley til Liverpoolfc.com.

– Forrige sesong var vi uheldige som tapte mot Birmingham, for jeg følte vi var det beste laget. Men av og til går det ikke veien i cupkamper. Jeg kan ikke fortelle dere hvem som vinner årets turnering, men vi vil gi alt for å vinne og komme oss så langt som mulig, fortsetter treneren.

– Vi forventer en tøff kamp i kveld. Du kan ikke spå hva som vil skje i en juniorcupkamp. Det har vært noen ekstraordinære kvelder i løpet av de to siste sesongene. Det er spennende. Vi ser frem til kampen, og ønsker å henge med i turneringen så lenge som vi kan, for disse kampene gir spillerne en annen type press. Vi ønsker å avansere så langt som mulig.

– Ipswich har et godt lag. De spiller god fotball, og produserer gode spillere, så det blir en vanskelig kveld.

Har scoret masse mål

Liverpools juniorlag har imidlertid gjort hele 33 mål så langt denne sesongen. 18 av disse har kommet i løpet av de siste 13 kampene, hvor de røde er ubeseirede.

– Jeg er godt fornøyd med våre prestasjoner. Vi har spilt veldig bra, og vist ulike sider av vårt spill. Vi har vunnet kamper etter å ha ligget under både 3-0 og 2-0. Vi spilte en veldig god kamp på bortebane mot Manchester United, hvor vi vant 4-0. Vi ønsker at den gode resultatrekken skal fortsette så lenge som mulig.

– Når du spiller for Liverpool er du vant til å vinne kamper. Vi gjør ikke noe mer ut av det. Vi snakker om vårt eget spill, og hvordan vi kan bli enda bedre. Vi gir spillerne stadig nye utfordringer. Selvtilliten er god, og vi må sørge for at det fortsetter slik. Ingen tar noe for gitt. Vi skal ikke la kvaliteten på spillet synke. Vi skal presse oss for å bli enda bedre.

– Det er ikke bare alle scoringene som har gledet meg. Det er også vanskelig å score mot oss. Vi er godt organiserte, vanskelige å slå, og vi er alltid en trussel fremover på banen. Kjemien i laget er veldig god. Vi har konkurranse om plassene på laget, så dette lover godt for fremtiden.

En ny sjanse for Brooks Lennon

En spiller som trolig får slippe til mot Ipswich i kveld er amerikaneren Brooks Lennon. 18-åringen scoret sitt første mål for Liverpool U21 mot Celtic på lørdag.

– Både vi og Brooks og hans familie har vært nødt til å være veldig tålmodige, men nå er endelig papirarbeidet og de nødvendige dokumentene i orden. Mange har lagt ned en stor innsats for at dette skulle gå i orden, og vi er glade for å ha ham her. Brooks kom hit i sommer, men var skadet, så det har vært en frustrerende tid både for ham og oss, sier Critchley om tenåringen som kom fra Real Salt Lake City.

– Vi er glade for at han er skadefri, trener og begynner å få spilletid. Han har jobbet veldig hardt, og er en veldig fokusert type. Brooks er et talent, han har god karakterstyrke, god personlighet, og vi ser frem til å jobbe mer med ham. Vi skal ikke legge for mye press på ham. Han skal synes det er morsomt å spille fotball, og vi skal la ham få slippe seg løs.

LES OGSÅ: Gomes på topp mot Ipswich