Saunders ny manager i Chesterfield

Dean Saunders er ansatt som ny manager i Chesterfield Football Club. Den tidligere Liverpool-angriperen har fått en toårskontrakt hos League One-klubben.

Chesterfield kom på sjetteplass i League One denne sesongen, men tapte semifinalen i play-off om opprykk til Championship for Preston North End.

Saunders tar over manageransvaret i Chesterfield etter Paul Cook, som forlot The Spireites tidligere denne uken for å slutte seg til Portsmouth.

50 år gamle Saunders avsluttet sesongen som midlertidig manager i Crawley Town. Han har fra tidligere managererfaring fra klubber som Wrexham, Doncaster Rovers og Wolverhampton Wanderers, samt at han har vært førstelagstrener i Blackburn Rovers og Newcastle United. Han tilbrakte også tre år som assistent-manager for det walisiske landslaget under John Toshacks ledelse.

Saunders har en lang karriere som spiller bak seg, hvor han foruten Liverpool var innom Swansea City, Cardiff City, Brighton & Hove Albion, Oxford United, Derby County, Aston Villa, Galatasaray, Nottingham Forest, Sheffield United, Benfica og Bradford City. Han fikk også 75 landskamper for Wales.

- Dette er en stor mulighet for meg, da dette er en klubb på vei fremover, ledet av gode folk. Jeg arver et veldig godt lag etter Paul Cook, kommenterer Saunders til Chesterfields offisielle nettside.

Saunders spilte totalt 61 kamper for Liverpool og gjorde 25 mål i perioden 17.august 1991 til 5.september 1992, og var med på å vinne FA-cupen i 1992. 42 av matchene og 11 av scoringene kom i ligaen. Han kostet Anfield-klubben £2.9M da han kom fra Derby County sommeren 1991.