Seks kamper gjenstår

Liverpool har vært i aksjon 52 ganger siden ligastarten i august. Og når klubben nå er ute av Europa, FA- og ligacupen, står spillerne overfor ni timer fotball som skal avgjøre tabellposisjonen.

I dag bekler rødtrøyene femteplassen i Premier League – med like mange poeng som sjetteplasserte Tottenham. Foran dem har Chelsea, Arsenal, Manchester United og Manchester City formet den foreløpige firkløveren, men med én kamp til gode holder Liverpool fast i håpet om å avslutte sesongen med stil.

– Vi er nødt til å kjempe i hver eneste av de gjenstående kampene. Selvfølgelig kommer vi til å være skuffet de neste dagene, men vi må gjøre oss klare til vår neste ligakamp, sa en skuffet Brendan Rodgers til pressekorpset på Wembley i går.

Tett ligainnspurt

Det er 18 poeng igjen å spille om for nordirens mannskap. En eventuell seier i hengekampen, borte mot Hull tirsdag 28. april, gjør at avstanden opp til Manchester City blir fire poeng. Da antas det først at de lyseblå slår cupfinaleklare Aston Villa på Etihad kommende lørdag kveld, mens Liverpool vinner over West Bromwich på bortebane tidligere samme dag.

Når den virkelige sesonginnspurten går av stabelen i mai, kan lagene maksimalt plukke tolv poeng. Liverpool møter Queens Park Rangers og Crystal Palace på Anfield, men må i tillegg spille bortekamper mot serieleder Chelsea og Stoke.

Manchester City, som hadde tapt tre av sine fire siste ligakamper før gårdagens seier over West Ham, skal reise til London og møte Tottenham, få besøk av Queens Park Rangers, spille mot Swansea på Liberty Stadium, før sesongen avsluttes mot Southampton på hjemmebane.

Les også: Dyre billetter gjør at fans vil boikotte Hull-kampen

Laget som er bak Liverpool på målforskjell, Tottenham, skal måle krefter med Europa-jagende Southampton på bortebane lørdag. Avslutningen på sesongen er heller ikke enkel for de liljehvite, med bortekamp mot Stoke og Everton og et møte med Hull på White Hart Lane – i tillegg til kampen mot Manchester City.