Ser frem til 10 kamper på halvannen måned

Dejan Lovren er klar til å ta vare på muligheten som Mamadou Sakhos skade har gitt ham.

Lovren og Martin Skrtel kommer antagelig til å utgjøre Liverpools midtforsvar i bortekampen mot ligaleder Manchester City på lørdag.

Liverpools nummer 6 entret banen som innbytter i forrige kamp mot Crystal Palace, da Mamadou Sakho måtte ut med en kneskade i første omgang. Franskmannen må belage seg på et par måneder på sidelinjen, og dermed får Lovren en sjanse til å gjøre stopperplassen til sin.

– Mama har spilt veldig bra i et par kamper, og har hatt en god start på sesongen. Vi spilte sammen borte mot Rubin Kazan, og det føltes veldig bra. Men du vet aldri i fotball. Skader kan skje i dag eller i morgen. Så du må være forberedt. Jeg har jobbet hardt hele tiden, så jeg er klar og ser frem til å spille, sier Lovren til Liverpoolfc.com foran kampen mot City.

Ingen god debutsesong

Lovren spilte 38 kamper for Liverpool forrige sesong, men debutsesongen hos Anfield-klubben ble likevel ikke like bra som kroaten hadde håpet på.

– Forrige sesong var tøff. Jeg fikk ingen skikkelig preseason med laget, og alt ble veldig oppjaget. Alle har startet bedre denne sesongen. Det var viktig for meg å få en god preseason sammen med laget, og jeg føler meg mer komfortabel nå, sier midtstopperen.

– Jeg kjenner til forventningene. Jeg vet litt mer om klubben og følelsene til fansen. Når du har en preseason utenfor Storbritannia ser du hvor stor og fantastisk denne klubben er. Jeg er stolt over å være her. Nå må jeg forsøke å bli her så lenge som mulig, og vinne noe med klubben, fortsetter han.

Kampene kommer tett som hagl

I Sakhos skadefravær må Lovren belage seg på noen hektiske uker, med kamper både i ligaen, ligacupen og Europa League. Det skal spilles 10 kamper før nyttårsrakettene sendes til værs om halvannen måned.

– Vi skal spille kamp hver tredje dag, så vi må være smarte i måten vi forbereder oss på. Vi vet vi ikke vil trene så mye som vanlig under dette tette programmet. Forhåpentligvis får vi ikke flere skader. Det er viktig på denne tiden av året.

– Det blir tøft. Troppen er ikke så stor, for vi har mange skadede spillere. Vi må være smarte. Vi må vite når vi skal hvile, og spille smart. Vi må holde på ballen.

– Vi vet det blir tøft. Spesielt i desember. Du må ta vare på kroppen din. Dette blir en god, kald og lang vinter, avslutter kroaten.

LES OGSÅ: «Må vise tvilerne at de tar feil»

 

❤️👶🏼

Et bilde publisert av Dejan Lovren (@dejanlovren06)