Sjeldent sent avspark i Manchester

God oppførsel på tilsvarende kamper de siste årene har gjort at politiet har akseptert at Manchester U mot LFC kan settes i gang på kveldstid.

Ikke siden Manchester United vant 2-1 på Old Trafford en mandagskveld i september 2004 har de røde fra Manchester og Liverpool hatt avspark så sent som 18.30, som er tidspunktet da dommeren setter kampen i gang førstkommende lørdag.

19 av de siste 20 gangene som rivalene har møtt hverandre har det første fløytesignalet gått på tidlig ettermiddag, med et unntak i 2006 da det startet 17.00.

Årsaken er at man forventer mindre problemer med et tidlig avsparkstidspunkt, som følge av mindre tid og muligheter for fansen til å «varme opp» på puber og barer.

«Nylige ligamøter på Old Trafford mellom United og Liverpool har skjedd uten hendelser», forklarer Greater Manchester Police i en redegjørelse før kampen om hvorfor de nå har godkjent 18.30 som tid for avspark.

Supportergrupper fra begge klubber har hatt møter med politiet i forkant og de 3000 tilreisende fra Liverpool har fått rettesnorer for hva som ikke vil bli akseptert i forbindelse med denne kampen.

Drikking av alkohol vil ikke bli tolerert i byens gater eller ved stadion, selv om det vil være begrenset servering innenfor stadionmurene. Å ta med bluss og pyroteknikk inn på stadion vil medføre utkastelse og avstraffelse. Bortefansen vil også bli holdt igjen inne på stadion en periode etter kampslutt.