Skader kan tvinge Klopp ut på markedet

Jürgen Klopp kan måtte handle i januar, nærmest mot sin vilje.

Klopp uttalte under gårsdagens pressekonferanse at han ikke synes det er ideelt å handle spillere i januar, men Liverpool Echo skriver i dag at tyskeren kan bli tvunget til å gjøre nettopp dette likevel, grunnet alle skadene Liverpool har for tiden. For eksempel forventes det at Mamadou Sakho vil være ute minst frem til nyttår.

Sentrale spillere som Daniel Sturridge og Jordan Henderson har vært ute med skader nærmest hele høsten, mens Joe Gomez og Danny Ings sine korsbåndskader fører til at duoen må tilbringe flere måneder på behandlingsbenken.

– Januarvinduet er ikke ideelt, for du får ikke tid til kjøre inn nye spillere gjennnom trening, uttalte Klopp til Soccer Saturday.

– Du kan kjøpe en spiller, sette ham ut på banen og si «kom igjen, vis ditt beste», la han til.

– Må vi kjøpe spillere, så vil vi imidlertid gjøre det. Det er ikke noe problem, fortsatte tyskeren.

– Jeg vet ikke hva som vil skje i januar. Dersom vi får flere skader kan det bli en viktig måned selvsagt. Men vi har ikke bestemt oss ennå.

Det som skjer på treningsfeltet er viktigst

– Seks uker er ikke nok til å vurdere spillerne. Jeg vet at vi lever i en verden som dømmer veldig fort. Dersom du ønsker å utvikle noe må du vente, og ta små steg. Det er normalt.

– Vi har gjort det veldig bra i noen situasjoner, men ikke så bra i andre. Vi hadde 15 veldig dårlige minutter mot Crystal Palace. Resten var ok, men ikke perfekt. Vi kan ta store steg fremover de kommende ukene.


 
Klopp antyder at det som skjer på treningsfeltet kan være minst like viktig som å hente inn nye spillere.

– Jeg er ikke typen som kjøper 10 spillere i dag og selger 10 spillere i morgen, for jeg ønsker at vi skal jobbe sammen.

– Har vi noen gode ideer vil jeg forsøke å få satt dem ut i livet på banen. Det krever tid. Jeg tror på å trene. Noen ganger føles det som jeg er den eneste i dette landet som tror på å trene. De andre tror på transfers.

– Jeg elsker dette spillet fordi trening kan utgjøre en forskjell.

LES OGSÅ: – Tror ikke på mange januarkjøp