Skal Rodgers få sin første Chelsea-triumf?

Brendan Rodgers har aldri slått Chelsea som manager. På 10 møter har det blitt fire uavgjort og seks tap i Premier League og cup. Her er statistikken før kampen.

Søndag litt før klokka 17 skal Liverpool stå æresvakt, når Premier League-mesterne går ut på Stamford Bridge-gresset.

Chelseas-spillere fikk langfri etter at de sikret seieren forrige helg. Liverpool-manager Brendan Rodgers tror det kan ha positiv innvirkning på motstanderen.

Men Liverpool må legge igjen respekten etter æresvakten, om de skal klare å få tatt de tre viktige poengene mot Chelsea. Ser man på statistikken fra de siste årene, er det ingen enkel oppgave å hente tre poeng på Chelseas hjemmebane. I hvert fall ikke nå som Jose Mourinho er tilbake ved roret.

Stor forskjell med og uten Mourinho

Chelsea har bare tapt for Liverpool en gang i ligaen på ti møter med portugiseren som trener. En gang har det også endt uavgjort.

På de 11 kampene mellom hans to perioder på Stamford Bridge, vant Liverpool seks og tapte bare to kamper mellom lagene, ifølge BBC. Lagene har møttes 39 ganger de siste ti årene med 17 Chelsea-seiere og 12 til Liverpool.

Mourinho har faktisk bare tapt tre av sine 40 kamper i Premier League mot Liverpool, Manchester United, Manchester City og Arsenal. Og hjemme på Stamford Bridge har det vært spesielt vanskelig å bryte igjennom i ligaen. På 96 kamper hjemme har det bare endt med ett tap. 20 ganger er det blitt uavgjort.

Liverpool har på sin side bare vunnet ett av sju oppgjør mot topp-firelagene denne sesongen.

Ikke vunnet på sju kamper

Og mot Liverpool har Chelsea ikke tapt på de siste sju møtene mellom klubbene. 

Mot Chelsea ble det tap 1-2 på Anfield i november. Etter det ble 1-1 i den første semi-finalen i cupen på Anfield, og så vant Chelsea 1-0 etter ekstraomganger i returoppgjøret på Stamford Bridge. 

Men også forrige sesong slet Liverpool mot Chelsea. og tapte både hjemme og borte. I 2012/2013 endte det uavgjort i begge oppgjørene. 8. mai 2012 var sist Liverpool vant. Den gang var det på Anfield. Sist vi fikk seier på Stamford Bridge var i Ligacupen 29. november 2011 da Liverpool vant 0-2. Sist premier League seier kom 9 dager tidligere med 1-2.

På totalt 163 møter mellom lagene har Chelsea vunnet 57 ganger, Liverpool 70 ganger, og det er blitt 36 uavgjort. Men på de 80 kampene som er spilt på Stamford Bridge, har 43 endt med Chelsea-seier, 19 med Liverpool seier, og 18 uavgjort. På de 80 kampene, har Liverpool bare klart å prikke inn 81 mål. Chelsea har 137 på sin hjemmearena. 

Bare én Gerrard-scoring

Alle Liverpools fire seiere på Stamford Bridge etter at Premier League ble innført har endt med ett-måls margin. Tre ganger 1-0 og en gang 2-1. Sist gang marginen var større var i 1989, da det ble 5-2. 

Steven Gerrard har bare scoret en gang på sine 39 kamper mot Chelsea. Det kom i oktober 2005, da Liverpool tapte 4-1 på Anfield. 

Vi får håpe den statistikken brytes søndag... 

PS! Adam Lallana fyller 27 år søndag. 

Les om Chelseas skadeproblemer og laguttak her. 

Les om Liverpools skader og hva Brendan Rodgers sier om kampen her