Skryter av moralen i laget

Med Jürgen Klopp har de røde snudd 0–1 til seier tre ganger, noe Lucas mener viser fremgangen.

Før åpningsminuttet var passert på St. Mary’s onsdag kveld tok hjemmelaget Southampton ledelsen over Liverpool. Men drøyt halvannen time senere jublet bortesvingen for 6–1 og cupavansement.

– Det var et veldig bra resultat, konstaterer Lucas Leiva, som spilte hele kampen, overfor klubbens nettsider.

Bare fem og en halv uke tilbake endte det 1–1 mellom lagene på Anfield, i det som var Klopps første Premier League-kamp foran egne supportere. Der var det Liverpool som tok ledelsen, mens Southampton utliknet mot slutten.

Takler baklengsmål bedre enn tidligere

– Og da hadde vi ikke energien til å komme tilbake eller troen på å score et nytt mål. På onsdag viste vi troen da vi slapp inn et mål, og vi gjorde det samme mot Chelsea da vi kom tilbake og vant kampen, sier Lucas.

Saken fortsetter under.

STORSEIER: De røde stoppet ikke før det sto 1–6 på lystavla. (Video: TheOfficialSaints/YouTube)

Egenskapene til å snu kamper viser at Liverpool ikke bør bekymre seg for mye rundt det, forklarer brassen, som påpeker at spillerne «selvfølgelig ikke ønsker å slippe inn mål», men at laget vet de kan kjempe seg tilbake.

Les også: – En av mine beste perioder i Liverpool

– Det var ikke en god åpning, vil jeg si, for det tok mindre enn ett minutt før vi slapp inn mål, men vi viste stor karakter ved å komme tilbake, og til slutt ble det et briljant resultat med så mange scoringer og en komfortabel seier, sier han.

Tredje gang under Klopp

I forrige uke klarte Liverpool det samme i Europaligaen på hjemmebane. Bordeaux tok ledelsen foran The Kop etter et indirekte frispark, men de røde opprettholdt presset fremover, og James Milner og Christian Benteke sørget for 2–1 og seier.

Stamford Bridge i slutten av oktober, der Ramires ga Chelsea ledelsen tidlig, stakk Liverpool og Klopp også av med seieren etter to fulltreffere av Philippe Coutinho og en spiker i kista av innbytter Benteke.

Før snuoperasjonen i London hadde ikke Liverpool vunnet en ligakamp etter å ha ligget under siden de snudde 0–1 til 3–1 mot Leicester på bortebane i desember i fjor.

Saken fortsetter under.

– For min del handlet det om troen og selvtilliten jeg trengte. Jeg tror han (Klopp) har gitt meg det og en viktig rolle i laget. Jeg tror alle i stallen føler seg viktige, og alle føler at de har en rolle å spille, forteller Lucas.

– Klopp gir deg selvtillit

– Jeg lærer mye, og han er en veldig krevende manager, men en person som forteller deg hva man bør bli bedre til. Det er det han ønsker, og dersom du gjør feil, knekker han ikke selvtilliten din; han gir deg selvtillit til å bli bedre, og han forteller hva du bør gjøre.

– Så det er det vi har snakket om, og han forsøker å tilføye noen ting i måten jeg spiller på. Og sakte, men sikkert, kommer jeg meg dit han ønsker. Det er selvfølgelig aldri perfekt, men jeg er veldig fornøyd med måten jeg spiller og utvikler meg på.

Les også: Kommentar: «På tur med Jürgen»