Slik fungerer transferkomiteen

Brendan Rodgers har alltid det siste ordet, men det er ikke alltid listen over kandidater er de han hadde ønsket seg.

De seks medlemmene i transferkomiteen har hatt en hektisk start på sommeren, med seks nysigneringer til Liverpool. 

Brendan Rodgers satte som krav at han ikke skulle jobbe med en director of football da han ble Liverpool-manager i 2012. Med den løsningen forkastet, endte han med transferkomiteen isteden. 

- I motsetning til hva folk tenker og leser, er det ikke en hel gruppe mennesker som sitter bak en computer og finner ut hvem vi skal kjøpe, uttalt Liverpools chief executive Ian Ayre til Telegraph i 2013.

- Det er en kombinasjon av gammeldags speiding og å se spillere, og statistisk analyse av spillere i Europa og resten av verden. Ved å bringe de to prosessene sammen får man et mye mer sammensatt syn på hvem man bør og ikke bør kjøpe, og hvor mye man bør betale

- Hva vi tror på og fortsatt vil følge, er at man trenger mange personer involvert i prosessen. Det betyr ikke at noen andre velger laget for Brendan, men Brendan trenger å finne ut sammen med teamet hvilke posisjoner han ønsker å fylle og hvilke overgangsmål vi skal gå for, har Ayre sagt om bakgrunnen for transferkomiteen.

Rodgers gir grønt lys

Liverpool Echo har nå satt søkelys på hvilke roller de ulike medlemmene i komiteen har, og hvordan komiteen har påvirket Liverpools overganger. 

- De siste tre årene har Rodgers alltid hatt den siste orden på nysigneringer, og ingen spillere har blitt kjøpt uten at han har gitt grønt lys, skriver Liverpool Echos James Pearce.

- Men, det har vært anledninger hvor manageren ikke har vært i stand til å overbevise de andre komitee-medlemmene at en spesiell spiller har vært verdt å gå etter på grunn av kostander, skriver han.

Det skal også ha vært ganger der Rodgers har måttet velge fra en liste som ikke har inkludert hans opprinnelige mål.

- Det beste eksempelet på det var forrige sommer da han ble gitt valget mellom Mario Balotelli og Samuel Eto' på slutten av vinduet, skriver Pearce.

Dette er transferkomiteen

50 år gamle Mike Gordon er president i Fenway Sports Group, og har 12 % av aksjene i selskapet, og er med det den nest største eieren etter John W Henry som har ca 40 prosent. Og er den som sitter på pengesekken.

Ian Ayre er Liverpools chief executive og ansvarlig for den daglige driften av klubben, og har kontakten mellom Anfield og sjefene i Boston. Han har en nøkkelrolle i overgangsforhandlinger - og fløy blant annet til Chile selv for å fullføre kjøpet av Roberto Firmino for noen uker siden. Sammen med Gordon har han også ansvaret for kontraktsforhandlinger.

Dave Fallows er rekrutteringsansvarlig og ansvarlig for speiderne, og kom til Liverpool fra Manchester City i 2012 hvor han koordinerte all speidingen, og laget databaser over spillerne. 

46 år gamle Barry Hunter er Liverpools sjefsspeider. Han var Manchester Citys sjefsspeider i Italia, Sveits og Russland, før han kom til Liverpool i 2012.

Michael Edwards er direktør for teknisk analyse og bruker sine datakunnskaper til å finne verdifulle spillere i transfermarkedet, etter prinsippene fra «Moneyball» i baseball, og henter statistikk fra ligaer verden rundt.

LES OGSÅ: Imponert over shoppingen