Slik jobber Bogdan med keepertrener og sportspsykolog

Adam Bogdan snakker åpent om at han går til psykolog annenhver uke, og synes det har hjulpet karrieren hans.

Keepertrener John Achterberg kom til Liverpool i 2009, og har siden da overlevd fire managere og en rekke andre endringer i trenerapparatet. Adam Bogdan er full av lovord om keepertreneren.

– Vi begynte å jobbe sammen i juli, og det var ikke lett for meg i starten. Standarden her er så høy, og jeg måtte bli vant med det. Jeg synes det var veldig vanskelig, sier Adam Bogdan til Liverpool Echo.

Kan ikke gamble på dette nivået

– John trener som om man spiller kamp. Han skyter på deg og jobber rundt deg på den måten førstelagsspillerne eller motstanderne ville gjøre, slik at du er vant med de situasjonene.

LES OGSÅ: Dette er Klopps støtteapparat

– I Liverpool handler keepertreningen om å bevege på beina, stå opp og kutte av ballbaner. For hvis du gambler og prøver å gå tidlig på dette nivået, er spillerne gode nok til å få deg til å se dum ut, sier han.

– Jeg var veldig glad for at han ble værende i klubben etter endringen som kom. Jeg vet hva han krever, jeg vet hva jeg må gjøre for å fortsette å forbedre meg, og jeg føler at han vil hjelpe meg med å gjøre det. Han er en viktig person for meg, og jeg liker å jobbe med ham, sier Bogdan om keepertreneren.

Tenker «er dette noe for meg?»

I intervjuet snakker Bogdan også om at han har jobbet med sportspsykolog de siste årene.

– Det gjorde en stor forskjell for meg, sier Bogdan, om å jobbe med psykolog etter nedrykket til Bolton i 2012.

– I starten tenker man at «er dette noe for meg?» og du ønsker kanskje ikke at folk skal vite at du snakker med en psykolog, men det er ingen stor ting, er det? Nå snakker vi annenhver uke eller noe.

– For meg gjør det bare ting enklere. Man vet hva som er viktig i livet og hva man skal tenke på, men det er så mange andre ting som skjer som kan gjøre at du blir distrahert. Spesielt om man er som meg, som ønsker å være perfekt hele tiden. Å snakke med noen forenkler hva jeg trenger å fokusere på, sier han.

Han mener spesielt i forhold til å stenge ute kritikk har hjulpet mye.

– Den eneste meningen som betyr noe egentlig, er den til manageren, treneren og din nære familie. Du kan ikke bry deg om hva alle andre tenker, hvis ikke blir du gal, sier han.

Bogdan har fortsatt til gode å spille en seriekamp for de røde, men han har imponert når sjansen har bydd seg i cup-sammenheng. Deriblant markerte han seg med å redde flere straffer mot Carlisle tidligere i sesongen. Onsdag spekuleres det i om han får sjansen mellom stengene mot Southampton i ligacupen. 

LES OGSÅ: Bogdan vil kjempe seg til mer spilletid