Slik kan Klopp sjarmere Liverpool-fansen

4-2-3-1, høyt press og et bredt smil har gjort Jürgen Klopp populær i hjemlandet Tyskland.

Før VM i 2006 var Jürgen Klopp en ukjent mann for massene i Tyskland, men i løpet av mesterskapet ble den daværende Mainz-treneren en kjæledegge for tv-titterne i landet. Det skriver The Times.

Den tyske tv-kanalen ZDF brukte Klopp som ekspert, og 48-åringens humør og spøkefulle tone gjorde ham til en stjerne i hjemlandet, skriver den engelske avisen på sine nettsider. Etter at Klopp ble ansatt i Dortmund i 2008, sjarmerte han hele fotballverdenen med den samme humoristiske personligheten.

Les også: Can tror Klopp er perfekt for Liverpool

Selv under tyskerens siste sesong i Bundesliga-klubben, farget han pressekonferansen med humor og et bredt smil. Det til tross for at laget hans ikke klarte å leve opp til prestasjonene sesongene i forveien.

«Heavy metal-fotball»

På banen er Klopp tilhenger av en flytende 4-2-3-1-formasjon med høyt press, der laget hans skal gjenvinne ballen så snart de har mistet den. Nåværende Dortmund-profil Marco Reus (26) kjente selv Klopps spillestil på kroppen da han spilte for Borussia Mönchengladbach.

– Det sliter deg ut, både mentalt og fysisk. Du vet at hvis du nettopp har vunnet ballen, kan du aldri vende opp. Det vil alltid være en motspiller som presser deg, beskriver han.

Saken fortsetter under bildet.


PÅ BEGGE SIDER: Marco Reus har spilt både mot og for Jürgen Klopps Dortmund-lag.

Klopp karakteriserer spillestilen sin som «heavy metal-fotball» og er opptatt av at lagene hans skal være lett gjenkjennelige. Det poengterte tyskeren selv da han ble ansatt som Dortmund-sjef i 2008.

– Fansen skal ikke bare kjenne oss igjen på grunn av draktene. Du kan gi oss røde drakter, men likevel bør fansen på stadion tenke at «dette er Dortmund» når de ser oss spille.

Les også: Liverpool forhandler med Klopp

48-åringens Dortmund-lag presset ikke bare høyt: De spilte med høyt tempo og var dødelige på overganger. Spillestilen er fysisk krevende og veldig intens, og den krever mye av spillerne.

Tette bånd til spillerne

I 2012 gråt han i armene til Shinji Kagawa (26) i 20 minutter da japaneren ble solgt til Manchester United. Året etter mistet han nattesøvnen da Mario Götze (23) skrev under for Bayern München.

Jürgen Klopp er kjent for å etablere sterke bånd til spillerne sine. TV-bildene har utallige ganger vist en smilende tysker som gir en av spillerne sine en bamseklem, og The Times beskriver den tidligere 2. Bundesliga-spilleren som en uformell trenertype – som bare kalles «Kloppo» av spillerne.

Saken fortsetter under bildet.


TETTE BÅND: Jürgen Klopp har hatt sterke bånd til flere av spillerne han har trent.

Men det er ikke bare til spillere Klopp danner tette bånd. Etter 19 år som spiller og trener i Mainz gråt han da han forlot klubben frivillig i 2008. Sju år senere – da han gikk av som trener for Dortmund – kjempet han mot tårene. Tyskeren snakket om hvor trist han var over å forlate klubben.

Uortodokse treningsmetoder

Sammen med sin bosniske assistent Zeljko Buvac, er Klopp kjent for å kreve mye av spillerne sine på trening. 48-åringen har selv uttalt at en «spiller som bare gir 99 prosent på trening gir meg trøbbel».

Les også: Tror Klopp får treårskontrakt

Marco Reus forteller om treningsøkter som forlanger stor fysisk kapasitet fra spillerne.

– Vi øver på å presse til vi dør, ler 26-åringen, ifølge den engelske avisen The Times.

Allerede da han var fersk trener i Mainz, viste Klopp at han ikke er redd for å ty til uortodokse treningsmetoder. Tidlig på 2000-tallet tok han med Mainz-spillerne på sesongoppkjøringstur til Sverige, der troppen måtte fange og tilberede sin egen mat i en snau uke.