Slik vil Philippe Coutinho bli en bedre spiller

Brendan Rodgers hjelper Philippe Coutinho (22) med å bli bedre defensivt. Selv vil han score flere mål.

Coutinho sier til engelsk presse at han er lykkelig på Anfield og trives under vingene til manager Liverpool-sjef Brendan Rodgers, som hjelper ham med å utvikle seg både offensivt og defensivt.

– Brendan ber de offensive midtbanespillerne om å hjelpe til med å markere når vi ikke har ballen, og han har hjulpet meg på hver eneste treningsøkt. Jeg har selvsagt forbedret meg siden i fjor – særlig når det gjelder markering – men jeg vet at jeg må fortsette utviklingen, sier Coutinho, ifølge The Independent.

Les også: Kåret til Månedens spiller

22-åringen sier ifølge avisen at Liverpool har blitt bedre til å forsvare seg uten ball. Coutinho peker på det som hovedårsaken til at rødtrøyene har vært i så god form siden nyttår.

– Laget presser godt uten ballen. Det er min funksjon i laget defensivt, men jeg synes fortsatt at jeg må bli bedre til å score mål. Jeg jobber hardt med det, sier brassen, ifølge The Independent.

Saken fortsetter under videovinduet.


KREMMERHUS: Philippe Coutinho har scoret flere flotte mål for Liverpool denne sesongen (Video med tillatelse fra TV 2).

Coutinho har vært fast inventar på Liverpool-laget denne sesongen og har spilt totalt 42 kamper i alle turneringer. Den teknisk begavede midtbanespilleren står med fem scoringer og seks målgivende pasninger totalt, og han topper Liverpool.nos spillerbørs med et snitt på 6,63 per kamp.

Den gode formen har ikke gått upåaktet hen i hjemlandet Brasil: Coutinho er med i landslagstroppen til møtene med Frankrike og Chile i landslagspausen. Om 22-åringen slipper inn på banen mot Frankrike i Paris, møter han trolig klubbkamerat Mamadou Sakho (25), som spiller fast for Les Bleus.