Sliter med fravær foran Liverpool-kampen

Et svært redusert Newcastle-lag, som ikke har vunnet en kamp siden februar, forventer en vanskelig kveld på Anfield om to dager, sier John Carver. «Skjærene» mangler åtte spillere inn mot oppgjøret.

Nedrykksspøkelset har riktignok ikke kommet til syne, men enkelte Newcastle-supportere begynner kanskje å frykte det. For med fem nederlag på sine seks siste kamper, fire av dem uten engang å score, har de nærmet seg noen hakk.

Les også: Sesongens femte mandagskamp

I forrige serierunde gikk de av banen med 0–1 mot erkerivalen Sunderland, noe som var oppfølgingen til null poeng mot både Arsenal, Everton og Manchester United. Sist Newcastle vant en fotballkamp, var over Aston Villa på hjemmebane i slutten av februar.

Saken fortsetter under.


FEBRUARSEIER: Papiss Cissé ble matchvinner da Newcastle sist vant. (Video: TV 2)

Nå får sebratrøyene imidlertid muligheten til å gjøre det samme som de klarte i første halvdel av sesongen: Å slå Liverpool. Ayoze Pérez scoret kampens eneste mål i det som var de helrødes første av fire tap på rad i november.

– Kommer til å bli tøft

Newcastle-manager John Carver håper på reprise, men sier han og spillerne er klare for nok en hard batalje. Southampton vant i dag og passerte Liverpool tabellen før mandagskampen, og Brendan Rodgers’ mannskap er dermed nummer seks, mens Carver tror de røde er innstilt på at fjerdeplassen fortsatt kan oppnås.

– De er bare sju poeng bak, tror jeg, og de vil tro de fortsatt har en mulighet med sju kamper igjen å spille. Jeg husker at vår fotballklubb hadde en stor luke opp til toppen, så alt er mulig, sier 50-åringen til pressen, ifølge BT Sport.

– De kommer til å ha tro på en topp-fire-plass, og jeg ville vært veldig overrasket dersom manageren ikke forbereder laget sitt til å tenke på den måten, så vi vet vi kommer til å få det tøft. Men det er litt press på oss også.

Mange fravær

I tillegg til den negative formen og lite imponerende tabellposisjonen har ikke Carver altfor mange spillere å velge mellom før Anfield-turen. Fabricio Coloccini og Papiss Cissé er ute med karantener, mens  Rolando Aarons, Massadio Haïdara, Paul Dummett, Siem de Jong, Cheick Tioté og Steven Taylor sliter med skader.

Dette var Newcastle-laget i forrige kamp, borte mot Sunderland: Tim Krul; Ryan Taylor, Daryl Janmaat, Mike Williamson, Jack Colback; Yohan Gouffran (Emmanuel Rivière 58), Jonás Gutiérrez, Moussa Sissoko, Rémy Cabella, Sammy Ameobi (Adam Armstrong 87).

Avspark mellom Liverpool og Newcastle er mandag klokka 21.00.