Søkes: Førstelagstrener med rød bakgrunn

Brendan Rodgers forventes å fullføre sin trenerkabel ved å hente inn en mann som tidligere har spilt for Liverpool FC.

Ifølge velinformerte Chris Bascombe i Daily Telegraph er ikke en fornying av trenerstaben noe som først kom på agendaen da manager Brendan Rodgers hadde møter med styreformann Tom Werner og president i FSG Mike Gordon etter siste års skuffende sesong.

Samtaler med tanke på å få inn en erfaren trener ble holdt allerede for 12 måneder siden, hvor tidligere assistent i Manchester United, nederlandske Rene Meulensteen var en genuin kandidat. Etter en sterk ligasesong med 2.plass, skal imidlertid Rodgers med fornyet kontrakt ha gitt uttrykk for at han ikke mente det var nødvendig.

Med Liverpools dårlige start på forrige sesong skal spørsmålet snart ha dukket opp igjen, selv om Rodgers virket irritert da det ble nevnt et mulig behov for en trener med ekspertise på det defensive arbeidet. Ifølge Daily Telegraph skal imidlertid Brendan Rodgers i samarbeid med daglig leder Ian Ayre i januar blitt enige om at det var behov for nytt personell i trenerstaben.

Rodgers skal ha begynt å føle byrden med å være en manager som også tok full kontroll på treningsfeltet, og mens tidligere assisterende manager Colin Pascoe og Mike Marsh ikke ble gitt tillit til å lede egne treningsøkter skal Sean O’Driscoll være hentet for å kunne gjøre nettopp det.

Pepijn Lijnders vil få ansvar med å kjøre individuelle sesjoner med spillere, og også være en link til ungdomsakademiet i Kirkby.

Les også: – Bekrefter nye trenere på førstelaget

For å fullføre sin omveltning av staben skal nå Brendan Rodgers være på jakt etter en førstelagstrener med bakgrunn fra Liverpool, som kan minne de som er i nåværende tropp hva det betyr å spille for de røde fra Anfield. En vil forvente at det ikke er en type med managerambisjoner, som for eksempel Sami Hyypiä, men et navn som mer naturlig vil være i bakgrunnen.

Filosofien forventes å være den samme på Melwood etter at Rodgers nå vil ha fått inn sine «egne» folk, men det kan bli en forvandling i metodene.