Sommerkjøp som er nærmest Anfield

Danny Ings, James Milner og Christian Benteke virker å være nærmest Liverpool før sommerhandelen starter. Vi har sett på noen av de som linkes mest til Anfield.

Angriper, sentral midtbanespiller, back og keeper er hva vi har antatt er øverst på ønskelisten til Liverpool, men det må ikke nødvendigvis være fasitsvaret. Vi har tatt et aldri så lite dykk ned i den fyldige ryktebørsen hvor nye spillere linkes til de helrøde nærmest hver dag.

Nå har Brendan Rodgers selv sagt at det jaktes minst én målscorer, og også gitt inntrykk for at man er ute etter et etablert navn, slik at en må forvente at en spiss eller to vil komme. Både lokalpressen i Liverpool og Burnley tror at Danny Ings skriver under for Liverpool, og arbeidsjernet må pr. i dag antas å være den som er nærmest å være en del av sommerhandelen til Rodgers.

En annen som stadig nevnes er James Milner hos Manchester City. Mens Ings vil kreve en beskjeden kompensasjon på £3-5M fra Liverpool vil Milner være tilgjengelig på Bosman. En solid, erfaren og allsidig spiller. Hvis Milner og Ings skulle bli de to første inn vil det imidlertid ikke bli møtt med ovasjoner på twitter og facebook. Snarere tvert i mot, dette er ikke nyervervelser som verken vil få hjertet til å banke eller sørge for at fans setter seg ut på kanten av stolsetene. Det vil isteden bli sett på som et tegn på at Liverpool ikke lenger er i stand til å tiltrekke seg store navn.

Vel, beviset er i puddingen som engelskmennene sier til jul. Da snakker vi om den målscoreren som en forventer vil komme i tillegg til Danny Ings, som trolig er ment å erstatte spillere som Fabio Borini og Rickie Lambert. Lokalavisene på Merseyside har vært stille angående transfers så langt, men navnet Christian Benteke er blitt nevnt.

Den råsterke belgieren skal ha blitt omtalt og vurdert inne på kontorene på Melwood i fjor sommer, og han er ikke blitt glemt. En prislapp på etter sigende £30M+ vil eventuelt være den største for FSG siden Andy Carroll, men mulig salg av Balotelli, Borini, Aspas og Lambert bør kunne gi en del startkapital. Benteke kan spille alene på topp og er på sitt beste et angrep for seg selv, og vil slik sett gi manageren flere alternativer med de hurtige og tekniske spillere han har i troppen. Samtidig føler en at Brendan fort kan gå på akkord med sin filosofi om høyt press, hvor en hurtig skal vinne ballen og starte sine angrep, med en tanksenter som Christian Benteke.

Av de tidligere spissene vi har fokusert mot kan en stryke Memphis Depay, som havner på Old Trafford. Edison Cavani synes å tiltrekke seg oppmerksomhet fra store klubber på Kontinentet og virker også lite aktuell. Jackson Martinez prates det lite om, mens Alexandre Lacazette neppe blir værende i Lyon. Hvorvidt det blir engelsk liga for Lacazette er imidlertid ikke godt å si. Et navn som er blitt visket meg i øret er Pierre-Emerick Aubameyang (25), og en vil anta at den lynhurtige afrikaneren hos Borussia Dortmund vil passe bedre til Liverpools nåværende spillestil enn en Benteke vil gjøre.

Mateo Kovacic hos Inter er en som stadig nevnes i forbindelse med Liverpool. Den 21-årige kroaten har et driv med ballen som kan minne om Steven Gerrard, og hvis en leter etter at mulig arvtager etter kapteinen kan en forstå at Kovacic blir vurdert.

Verken Milner eller Kovacic er imidlertid noe anker, men samtidig har vel Brendan Rodgers knapt hatt et typisk midtbaneanker på et av sine lag? Han vil gjerne ha en ballsikker type i den posisjonen, og så forsvares det aggressivt lenger framme. Da er det kanskje ikke så spinnvilt at Andrea Pirlo er nevnt i samme setning som Liverpool? Nå er det vel nokså opplest og vedtatt at en ikke lenger kan stå og spille toppfotball, spesielt i Premier League, men hvis det er en som kan gjøre det må det være Pirlo. En ny Gary McAllister? Lite trolig i våre øyne, men det ville vært en spennende transaksjon.

En ville tro at Liverpool søkte etter en back eller to, spesielt med tanke på spillere trolig på vei ut (Johnson, Enrique) og skader (Flanagan), men de nevnes lite. Fortsatt antydes det mest om at Barcelona-reserven Martin Montoya kan være et passende navn, mens det har blitt nevnt at Andre Wisdom kan få sjansen på høyrebacken fra ligastart til høsten. Nå greide ikke Wisdom å beholde plassen på West Bromwich da Tony Pulis kom inn som manager, mens den spanske duoen Moreno og Manquillo fortsatt har en del igjen å bevise. Pre-season kan bli viktig for både spillere og klubb, og dette kan fort bli en posisjon hvor avgjørelser vil bli tatt sent i transfervinduet.

Ryktene om en midtstopper til Liverpool vil heller ikke dø hen. En av de siste som er blitt nevnt er den aggressive baskeren Imigo Martinez hos Real Sociedad, som fyller 24 år på Norges nasjonaldag. Venstrebent er han også, hvor Liverpool har Mamadou Sakho og som er siden hvor også Dejan Lovren trives best. Nå behøver Liverpool kvalitet og styrking av laget over hele banen, men i utgangspunktet virker det noe merkelig hvis det indre forsvaret er høyt prioritert angående store sjekker for innkomne spillere.

En ny keeper, enten det er reserve for Mignolet eller en som kan utfordre belgieren for alvor, er det stille om. Uten at vi helt vet hvordan en skal tolke det.

Først og fremst vil en forvente at de nærmeste dagene og ukene fortsatt vil dreie seg mest om en ny spiss til Liverpool FC – og da snakker vi ikke om Danny Ings.