Spent foran ettermiddagens kamp mot Benfica

Jerome Sinclair er spent foran ettermiddagens kamp i UEFA Youth League mot Benfica. Nå håper han at tips fra Robbie Fowler skal bidra til avansement.

18 år gamle Sinclair vil lede Liverpool-angrepet når de røde gjester Benfica i UEFA Youth League i ettermiddag. Spissen har gjort 21 mål totalt denne sesongen. Seks av disse har kommet i den europeiske turneringen. Mye av æren for alle scoringene gir han til Robbie Fowler.

- Robbie er en legende i denne klubben, og har vært veldig behjelpelig med tips og råd som har vært strålende for meg, sier Sinclair til Liverpoolfc.com.

- Robbie er en fyr som har vært med på mye, og spilt på toppnivå i mange år. Det er fantastisk for meg å få sjansen til å jobbe sammen med ham. Det kan bare føre til at jeg blir en bedre spiller.

- Han har gitt meg en rekke små tips når det gjelder førstetouchen min, og han har jobbet med meg når det gjelder ulike typer avslutninger. Han er alltid der for å hjelpe meg, på alle mulige vis.

Liverpools juniorer spiller i kveld sin første europacupkamp siden 9.desember. Benfica i Portugal blir en vanskelig oppgave. Ettermiddagens motstander ble nummer to i turneringen i fjor, og har hjemmebanefordel, da avansement skal avgjøres i dag. Kampen har avspark klokken 16.00. Dersom det står uavgjort etter ordinær tid går man rett på straffespark-konkurranse for å kåre en vinner. Det spilles altså ikke ekstraomganger.

- UEFA Youth League har vært en skikkelig god erfaring for oss. Vi møter ulike typer motstandere og spiller mot lag fra ulike kulturer, sier Sinclair.

- Vi har gjort det bra så langt, og ønsker å fortsette med det, for å se hvor langt vi kan nå. Vi vet det blir en veldig vanskelig kamp mot Benfica, men vi reiser dit med tro på oss selv, og forhåpentligvis går vi videre, legger han til.

Sinclair er turneringens toppscorer sammen med Chelseas Dominic Solanke og Real Madrids Borja Mayoral.

- Jeg ønsker å score mål. Jeg er spiss, og dersom jeg scorer mål er jeg lykkelig. Men laget er selvsagt det viktigste.

- Nå har vi hatt en lang pause fra europacupfotball siden seieren vår over Basel. Alle er veldig spente, og vi gleder oss til denne kampen. Vi vet vi kan slå hvem det skal være når vi har dagen. Vi har slått Real Madrid denne sesongen, så vi vet hva vi er kapable til, avslutter 18-åringen.