Spillerbørs: Coutinho ble tungen på vektskålen

Philippe Coutinho (22) bidro med mål og assist da Liverpool slo QPR. Sjekk vår spillerbørs!

Simon Mignolet 6 – Målvakten slapp med skrekken da QPR fikk annullert en scoring allerede før minuttet var spilt, men hentet frem en flott redning på en avslutning fra Fer noen minutter senere.  Kunne ha reddet 1-1-målet med litt flaks, selv om han ikke kan lastes for scoringen. Modig i feltet da han bokset unna det siste frisparket fra bortelaget like før full tid.

Emre Can 6 – Stjerneskuddet illustrerte at han ikke er noen høyreback da han mislyktes med et hælspark og snublet inn i reklameskiltene etter snaue halvtimen – det er liten tvil om at tyskeren trives best sentralt i banen. Viljen var det uansett ingenting å si på, og Can ble med gjerne med fremover – men han lyktes uvanlig sjelden med forseringene og pasningene. Hadde en god periode midtveis i kampen, der han truet QPR med friske offensive bidrag.

Martin Skrtel 7 – Stopperbautaen fremsto solid: Leste spillet godt, ruvet i duellspillet både i lufta og langs bakken og gjorde det enkelt med ballen. Temmet QPRs angripere i tospann med Lovren, men var i likhet med stopperkollegaen på etterskudd da bortelaget utlignet. Var mannen som ble revet overende da Liverpool fikk straffespark tolv minutter før slutt.

Dejan Lovren 6 – Kroaten fikk luggen på et farlig overlegg fra kanten tidlig i kampen og hindret dermed en kjempemulighet for QPR. Nære scoring med en merkelig avslutning tidlig i 2. omgang. Defensivt hadde han og Skrtel god kontroll på QPR-storscorer Austin. Raget høyt i boksen på en Henderson-corner drøyt midtveis i 2. omgang, men Green reddet godt.  Hang ikke med da QPR utlignet på corner etter 73 minutter, mens han like etterpå fikk gult kort.

Glen Johnson 5 – Backveteranen glapp markeringen på QPRs annullering i åpningsminuttet og slurvet med teknikken i åpningsminuttene. Hevet seg utover i 1. omgang. Ble satt på få prøver defensivt, selv om han hadde trøbbel i et par situasjoner. Anonym offensivt. Byttet ut etter 84 minutter.

Jordan Henderson 8 – Midtbanemotoren tok ansvar sammen med Lallana og fikk fart på Liverpool etter en treg start. Vartet opp med en deilig detalj da han flikket fri Sterling etter en drøy halvtime – dessverre var sistnevnte i offside. Vendte spillet med kløkt og presisjon. Slo et fantastisk innlegg som Sterling burde ha omsatt i 2-0 før timen var spilt. Pisket inn flere gode cornere og eide midtbanen.

Steven Gerrard 6 – Kapteinen testet skuddfoten fra distanse etter 12 minutter uten å lykkes. Kom ofte på etterskudd når QPR kjørte overganger og pådro seg også et gult kort for å løpe ned Fer. Revansjerte seg med en susende sklitakling like etterpå. Sendte i vei et utsøkt frispark rett før pause, men QPR-keeper Green hentet frem sitt aller beste og reddet mesterlig. Misbrukte sjansen fra krittmerket da Liverpool fikk straffespark drøyt ti minutter før slutt. Maktet ikke å styre spillet fra din dype posisjon på midtbanen og var sjeldent usynlig i ettermiddag – men kapteinen sto frem og ble matchvinner med en glimrende heading tre minutter før slutt. Byttet ut like etterpå.

Raheem Sterling 5 – 20-åringen forsøkte tidlig å utfordre QPR-spillerne på fart, men det ble gjerne farligere når han vandret inn og fant plass i mellomrommet eller når han trakk ut bredt. Iskald alene med Green etter 33 minutter, selv om han ble korrekt avvinket for offside. Brente en gigantisk mulighet på innlegget fra Henderson snaut ti minutter ut i 2. omgang.

Philippe Coutinho 8 – Teknikeren fant stadig plass i rommet mellom bortelagets forsvar og midtbane før han satte inn 1-0-målet med en strøken avslutning. Var et aktivum og danset enkelt forbi QPR-spillerne når han utfordret sentralt i banen. Regisserte den store sjansen til Lallana etter pause, men falt også bort i perioder av kampen. Slo hjørnesparket som ledet til 2-1-scoringen og noterte seg for dermed både mål og assist i ettermiddag. Vi kårer ham dermed til Liverpools beste spiller.

Adam Lallana 6 – De rødes nummer 20 startet ute til venstre på midtbanen og våknet til liv etter cirka ti minutter. Plaget QPR-spillerne med klokt press og gode valg med ballen. Kombinerte fint med Coutinho, Lallana og Lambert, og burde ha scoret da han kom alene med Green etter hvilen. Så ut til å gå tom utover i 2. omgang – og ble byttet ut til fordel for Ibe etter 67 minutter.

Rickie Lambert 6 – Scouseren snappet opp en fæl støttepasning og kom til Liverpools første avslutning på mål etter kvarteret. Skuddet gikk rett på QPR-keeper Green. Påtok seg servitøransvar da han satte opp Coutinhos 1-0-mål med en lur pasning etter 19 minutter. Veteranen fungerte fint sammen med Coutinho, Lallana og Sterling og kombinerte flott med trekløveret. Kom til noen brukbare skuddforsøk i 2. omgang – uten at Green måtte svette nevneverdig.

Jordon Ibe – Unggutten erstattet Lallana etter 67 minutter og satte umiddelbart opp en brukbar mulighet for Lambert. Sørget også for å redusere QPR til ti mann da han ble klippet ned av Onuoha snaut ti minutter før full tid.

Lazar Markovic – Serberen fikk seks minutter på tampen som erstatter for Johnson.

Lucas Leiva – Midtbaneankeret spilte de siste tre minuttene som erstatter for Gerrard.