Spillerbørs: Coutinho ga United mest trøbbel

Sjekk våre spillervurderinger etter Liverpools 1-2-tap for Manchester United her.

Mignolet 7 – kunne lite gjøre med 0-1-scoringen, men sto på rett plass og reddet da Carrick klinket til fra distanse på overtid av 1. omgang. På 0-2-målet var han også sjanseløs. Holdt på å klusse det skikkelig til da han forsøkte å drible Rooney midtveis i 2. omgang. Så ut til å tråkke over i duell med samme mann, men kom seg på beina og fullførte kampen. Måtte redde Can fra flause seks minutter før slutt, og på overtid hentet han frem en mesterlig strafferedning på forsøket fra Rooney.

Can 4 – matchet svære Fellaini godt i duellspillet og brøt foran når muligheten var der. Noe rufsete med i pasningsspillet og solgte seg vel billig i et par dueller mann mot mann. Satte dessuten Mignolet i store vanskeligheter seks minutter før slutt, før han laget et unødvendig straffespark på overtid. Tyskeren leverte en av sine svakeste forestillinger i Liverpool-drakt.

Skrtel 6 – var en av få Liverpool-spillere som var «på» fra start. Kastet seg blant annet ned og blokkerte et distanseskudd på ishockey-vis. Hadde stort sett kontroll på Rooney og Fellaini. Fremsto solid.

Sakho 7 – leste spillet godt og ryddet opp da gjestene fullførte sitt første skikkelige angrep for ettermiddagen. Sto frem som en leder da Liverpool tok over på tampen av 1. omgang: God med ballen og kompromissløs i duellspillet. Var hjemmelagets bestemann bak.

Sterling 4 – slo en frekk tunnel og kom seg nesten alene med De Gea etter bare tre minutter. Så gikk det i utforbakke for unggutten, som knapt nok traff på en pasning eller lyktes med en involvering.

Henderson 5 – kom ikke helt inn i matchen den første halvtimen og slurvet uvanlig mye i pasningsspillet, men slo en glimrende pasning som satte opp rødtrøyenes første store målsjanse. Ble meid ned av Jones før timen var spilt. Løp som vanlig kilometer på kilometer, men dette var ikke visekapteinens dag – selv om han spilte seg opp etter 1-2-målet.

Allen 5 – slet med å håndtere spesielt Ander Herrera på United-midtbanen. Pådro seg også gult kort for å rive ned baskeren etter 18 minutter, men revansjerte seg med en susende sklitakling som hindret United-kontring ti minutter senere. Trøblet med touchet og presisjonen i pasningsspillet. Spilte seg stort opp etter Liverpools reduseringsmål, da han tok tak på midtbanen.

Lallana 4 – åpnet kampen med en herlig stikker til Sterling, men forsvant deretter fra oppgjøret inntil Jones dundret inn i ham drøyt midtveis i 1. omgang. Misbrukte Liverpools første store mulighet da han avsluttet med venstrefoten etter en drøy halvtime. Virket groggy etter smellen fra Jones og kom aldri ut på banen til de siste 45 minuttene.

Moreno 3 – startet med noen rufsete involveringer og hadde ikke våknet fra dvalen da United tok ledelsen. Lot landsmann Mata stikke inn bak seg og sette inn 0-1. Hadde en svært svak ettermiddag og lyktes sjelden med det han prøvde på. Havnet også på etterskudd før Mata satte inn 2-0 på utsøkt vis. Ble byttet ut til fordel for Balotelli etter 65 minutter.

Coutinho 7 – brukte ikke mange minuttene på å vise frem sin utsøkte nærteknikk og sitt velutviklede overblikk, men også den lille brassen gjorde uvanlig mange slurvefeil før pause. Skapte likevel mer trøbbel for United enn noen annen Liverpool-spiller de første 45 minuttene. Særlig farlig ble det når han utfordret sentralt i banen. Ga United-spillerne trøbbel gjennom hele kampen, og det var 22-åringen som assisterte reduseringsmålet til Sturridge. Vi gir ham prisen som Liverpools beste i dag.

Sturridge 5 – skjøt over fra bortimot umulig vinkel tidlig, men valgte pasning i stedet for skudd da han satte opp Lallanas store mulighet. Var stort sett usynlig, men spissen viste frem sitt målscorerinstinkt da han banket inn 1-2-reduseringen fra spiss vinkel drøyt 20 minutter før slutt. Målet virket å vekke ham, og spissen så langt friskere ut på tampen av oppgjøret, men han maktet ikke ordne 2-2.

Gerrard – kom inn for Lallana i pausen og ble utvist før minuttet var passert.

Balotelli – gjorde som Gerrard og ble notert i dommerens bok like etter innhoppet, men italieneren nøyde seg med gult. Hadde vanskelige arbeidsvilkår når Liverpool stort sett slo langt mot ham.