Spillerbørs: Midtstopperne ryddet unna

Martin Skrtel og Emre Can var Liverpools beste spillere i Merseyside-derbyet på Goodison Park.

Simon Mignolet 7: Nølte ofte med utrusningene, men var ellers trygg og god. Solid i klypene når han gikk ut i feltet. Reddet ett poeng da han hentet frem sitt beste på avslutningen til Coleman i sluttminuttene.

Emre Can 8: Var en bauta i midtforsvaret igjen. Spilte med autoritet og selvtillit og tok fullstendig luven av Lukaku. Trygg med ballen og offensiv i hodet. Ble iblant for overmodig og satte seg og lagkameratene i vanskelige situasjoner, men vi kårer ham likevel til Liverpools beste i kveld.

Martin Skrtel 8: Leste spillet godt og ryddet unna i boksen. God til å vurdere når han skulle falle av og når han skulle støte. Headet unna flere innlegg. Fremsto solid og ryddig gjennom hele kvelden.

Mamadou Sakho 6: Virket ukomfortabel med ballen, særlig når han ble satt under press. Slo den ofte vekk og satte laget under press. Kompromissløs og frytkløs i duellspillet. Vant også de fleste.

Jordon Ibe 6: Åpnet frisk og våget å utfordre. Viste seg frem med noen herlige berøringer innledningsvis. Smalt ballen i krysstolpen med et supert distanseskudd, men forsvant litt utover i oppgjøret.

Jordan Henderson 7: Løp utrettelig og sørget for at Liverpool tok kontroll over midtbanen. Trøblet litt med touchet, men kompenserte med innsats og vilje. Sto opp for lagkameratene sine.

Lucas Leiva: Måtte ut med skade etter 16 minutter. Rakk ikke markere seg nevneverdig.

Steven Gerrard 6: Nære scoring med en spektakulær avslutning, men slet ellers med å komme inn i kampen. Varierende kvalitet på dødballene. God i duellspillet da Liverpool vant midtbanekampen.

Alberto Moreno 6: Prøvde seg med offensive initiativer, men lyktes aldri helt. Hadde stort sett god kontroll på sin side defensivt. Sto opp og var modig i duellspillet, men fikk til lite offensivt.

Philippe Coutinho 5: Kom aldri helt til sin rett i dag. Fikk tøff behandling av Everton-spillerne og fant sjelden plass til å spille de avgjørende pasningene. Bommet da han kunne ha spilt Moreno alene med keeper. Skadet seg i en tøff duell før pause og ble byttet ut etter 55 minutters spill.

Raheem Sterling 5: Tok opp kampen med Everton-stopperne, men slet med å komme seg i avslutningsposisjon. Løp i kanalene og tvang de blå til å løpe før pause. Ble mer anonym da han ble flyttet inn bak spissen etter at Coutinho ble byttet ut. Det ble aldri Sterlings kamp, dette.

Joe Allen 7: Leverte et solid innhopp. Sikker i pasningsspillet og årvåken med ballen. Valgte enkle løsninger, men valgte også ofte klokt. Var en viktig grunn til at Liverpool kontrollerte midtbanen.

Daniel Sturridge 5: Havnet ofte feilvendt og ble for dyp i lange perioder. Kom derfor sjelden i situasjoner der han kunne true Everton-forsvaret. Fant stort sett medspillere med avleveringene sine.

Rickie Lambert: Kom inn og fikk to halvsjanser, men maktet ikke å utnytte dem.