Spillerbørs: Moreno grep sjansen i Frankrike

Alberto Moreno la inn søknad om startplass mot Norwich med godt spill i Bordeaux.

Simon Mignolet 6 – nærmest overfalt Kolo Touré i situasjonen som førte til at midtstopperen etter hvert måtte ut med skade. Virket litt utrygg i feltet før pause, men kom seg etter hvilen. Sikker i klypene da Bordeaux avsluttet rett på ham. Gjorde en flott redning da forsvaret sov etter 63 minutter. Kan ikke lastes for 1-1-scoringen.

Joe Gomez 6 – trygg med ballen i sin første Europacup-kamp. Startet på høyreback, men ble flyttet inn som midtstopper da Touré måtte ut. Så mer komfortabel ut i midtforsvaret enn ute på backen. Veldig forsiktig med å støte opp i motspillere. Må ta sin del av skylden for 1-1-målet, etter at han ikke fikk klarert i duell med Crivelli.

Kolo Touré – felte Diego Rolán og fikk gult kort etter drøyt ti minutter. På det påfølgende frisparket fikk han seg en solid trøkk av keeper Mignolet. Prøvde å fortsette kampen, men slet tydelig med smerter i hofta. Byttet ut etter 27 minutter.

Mamadou Sakho 8 – autoritær og sterk i egen boks. Stanget unna det som kom av Bordeaux-innlegg. Kompromissløs i nærkampene. Rygget vel langt inn i straffefeltet før pause. Noe smårusk med ballen i oppbygningsfasen. Tok ansvar og bandt forsvaret sammen etter at Touré måtte ut med skade.

Jordon Ibe 5 – kom seg ikke helt med i kampen før pause. Mer involvert etter sidebyttet, men slet med å få det til å stemme offensivt. Lyktes sjelden med å utfordre backen sin. Når han først fikk slått inn, ble kvaliteten for dårlig – eller det var for få medspillere i boksen. Jobbet samvittighetsfullt defensivt.

Jordan Rossiter 7 – kan noen sjekke fødselsattesten hans? Denne unge mannen har bare 18 år bak seg her på jorden, men spilte som en 28-åring i kveld. Viktig da han brøt opp hjemmelagets offensive spill før pause. Leste spillet godt og satte seg raskt i respekt. Ikke helt feilfri med ball. Får trekk for noen upresise pasninger.

Emre Can 6 – begynte bra på midtbanen, men ble flyttet ned på høyrebacken da Touré ble skadet. Løste oppgaven greit og hadde stort sett god kontroll defensivt. Lite med offensivt. Skjøv for langt over på Bordeaux sin store mulighet etter 63 minutter, og må ta sin del av ansvaret for hjemmelagets utligning.

Alberto Moreno 8 – grep sjansen fra start med begge bein. Hadde god kontroll på sin side defensivt. Høstet applaus fra bortefansen med en susende takling rett før pause. Spilte fri Origi til en stor mulighet før sidebyttet og var nest sist på 1-1-målet til Lallana. Ga Bordeaux hodebry med sine offensive bidrag. Liverpools beste.

Philippe Coutinho 6 – virket veldig spillesugen fra start. Viste seg frem med et par lekne vendinger og touch, uten at det ble noe produktivt ut av det. Kom seg ofte fri i mellomrom, men var for upresis med den siste pasningen. Traff stolpen med et susende langskudd rett før hvilen. Et uromoment, selv om han ikke lyktes med alt.

Divock Origi 5 – løp utrettelig og var ivrig på å stikke i bakrom. Når timingen sitter, kan det bli et farlig våpen for Liverpool. Fikk pipekonsert fra Bordeaux-fansen og var ikke helt venn med ballen. Svidde en svær mulighet da Moreno spilte ham fri i første omgang, men ble avvinket for offside. Byttet ut 17 minutter før slutt.

Adam Lallana 7 – nesten helt usynlig før pause. Lyktes ikke alltid med sine offensive involveringer, men hevet seg utover i kampen. Tryllet da han rundlurte sin oppasser før han sendte Liverpool i ledelsen. Ga Bordeaux trøbbel når han stakk på løpetur ut på flankene. Var venn med ballen etter pause.

INNBYTTERE:

Cameron Brannagan – 11 minutter som innbytter for Rossiter. Prøvde seg med et distanseskudd fem minutter før slutt, men traff ikke helt rent. Ellers liten tid til å markere seg.

Danny Ings – 17 minutter som innbytter for Origi. Viste frem verdens deiligste førsteberøring før kjempesjansen rett etter innhoppet, men avslutningen sto ikke i stil. Løp mye på topp.

Pedro Chirivella 6 – 63 minutter som innbytter for Touré. Åpnet med en skrekkelig feilpasning, men viste etter hvert prov på hvorfor han er høyt aktet blant Liverpools trenere. La pasningsfeilen bak seg og var ellers trygg i pasningsspillet. Voksen og klok i presset. Anonym i perioder, men likevel et løfterikt innhopp.