Spillerbørs: Moreno imponerte igjen

Alberto Moreno var sentral begge veier i det som ikke var en stor opptreden av Liverpool-laget.

Simon Mignolet – 5: Hadde ingen problemer med å redde da Southampton yppet seg i 1. omgang. Ellers var det svært lite å gjøre for Liverpools sisteskanse. Kan ikke lastes for baklengsmålet.

Nathaniel Clyne – 6: Gjorde en brukbar kamp bakover, men fremover skjedde det ikke spesielt mye fra backens side. De få innleggene han kom til, var ikke god nok. Viktig takling på overtid.

Martin Skrtel – 6: En del viktige og gode hodedueller i egen boks da Southampton presset, men litt usikker i bakkeduellene. Havnet på etterskudd og ute av posisjon ved noen anledninger.

Mamadou Sakho – 7: Igjen gjorde franskmannen en god figur i forsvarsrekken. Sakho var nærmest uslåelig i luftduellene, og gjorde det meste trygt og enkelt. Hadde en ekkel feilpasning før pause, men gjennomførte en ellers solid kamp.

Liverpools beste Alberto Moreno – 8: Liverpools beste. Gjennom hele oppgjøret viste spanjolen energi og imponerende sprut i beina. Han var mye med fremover, og markerte seg også i motsatt ende – blant annet med en vanvittig takling i egen boks etter å ha løpt opp Saido Mané. Burde nok valgt innlegg fremfor skudd et par ganger.

Lucas Leiva – 7: God stabilisator på midten, og hadde flest taklinger og brytninger av alle på banen. Litt på etterskudd i noen dueller, men totalt sett en bra kamp av brassen.

Emre Can – 6: Åpnet igjen i hundre fra startblokkene. Tyskeren vartet tidlig opp med en strålende takling, mye løping og energi, og sto frem som lagets beste en stund i 1. omgang. Utover i kampen falt han imidlertid gradvis ut av rytmen og gjorde noen feil.

James Milner – 5: Trofast i det defensive arbeidet, og det var Milner som skapte flest sjanser på banen. Men det var også mye rot fra veteranen, som virket usikker med ballen. Klønete involvering før baklengsmålet. Flott innlegg på 1–0.

Adam Lallana – 5: En merkelig kamp av 27-åringen, som ikke var spesielt god venn med ballen i dag. Fikk vise frem teknikken noen få ganger, men veldig lite stemte i samarbeid med spillerne fremover. Tatt ut etter timen.

Philippe Coutinho – 5: Formsvikten til 23-åringen fikk heller ingen opptur i dag. Før pause liknet han ikke seg selv, han manglet det typiske steget, gnisten, men det var en viss bedring i 2. omgang – med noen gode pasninger. Byttet ut på tampen.

Divock Origi – 4: Det var ingen god omgang 20-åringen spilte i kveld. Selv om han viste løpskraft og initiativ, var han ikke på bølgelengde med trioen bak ham. De svake relasjonene bidro til null sjanser, misforståelser og et tynt angrep. Tatt ut i pausen.

Innbyttere:

Christian Benteke – 7: Kom inn i pausen, og bidro umiddelbart til et visst trykk fremover. Han hadde noen enkle, upressede feil, men sendte Anfield til himmels med en kjempeheading. Naturlig nok ikke i storform ennå, men flere positive tendenser også utenom scoringen.

Roberto Firmino –: Fikk snaut 25 minutter foran The Kop i kveld, men markerte seg ikke nevneverdig. Bidro likevel med et friskt pust, og ga Anfield et greit inntrykk i sin første ligakamp etter ryggskaden.

Jordon Ibe –: Spilte de åtte siste minuttene. La ut på noen typiske raid, og vant blant annet en corner, men rakk ikke å gjøre altfor mye i dag.