Sterling gleder seg til å høre stemningen

Tyrkiske supportere er kjent for å skape en usedvanlig høylytt atmosfære på fotballkamper, og det er noe Raheem Sterling ser frem til å oppleve når Besiktas tar imot Liverpool i morgen kveld.

– Stemningen i Tyrkia ser utrolig ut. Det kommer til å bli et skikkelig spennende oppgjør, og for min egen del har jeg alltid ønsket å spille i Tyrkia for å se hvordan supporterne er, sier 20-åringen, som er på plass i Istanbul.

I det forrige møtet med tyrkerne satt Sterling på benken fra start, før han ble byttet inn i med knappe kvarteret igjen å spille. Allerede da markerte Besiktas-fansen seg – mot omtrent 40.000 hjemmesupportere. Nå ventes det at Atatürk, en arena med kapasitet til å huse bortimot 80.000 tilskuere, fylles til randen etter at tyrkerne kuttet prisen på inngangsbillettene tidligere denne uka. 

Les også: – Vi har fortsatt et lag som er sterkt nok

– Alle snakker om hvor utrolige de er. Du blir kanskje skremt, er det mange folk som sier. Men jeg tror fansen på Anfield er ganske skremmende (for motstanderne, journ. anm.) også. Så jeg tror ikke det blir veldig annerledes. Men jeg gleder meg til å spille i Tyrkia.

Liverpool har med seg en knapp ettmålsledelse inn til morgendagens møte. Dersom gjestene bare holder nullen, noe de har klart i sine fem siste bortekamper i ligaen, avanserer klubben i turneringen.

– Skal spille offensivt

Sterling spår at det blir en «skikkelig vanskelig kamp». Han påpeker at spillerne vet hvor vanskelig det er å spille som bortelag i Tyrkia, men at de kun tenker på å følge managerens kampplan.

– Vi skal forsøke å holde på ballen og samtidig spille veldig offensiv fotball. Jeg tror det blir en veldig bra kamp, og forhåpentligvis klarer vi å spille på den måten vi vet vi kan, forteller han.

I helga scoret Sterling for første gang på fem kamper, og de røde er Premier Leagues klare formlag med fem seire og én uavgjort på de seks siste seriekampene. Den anvendelige kantspilleren har god tro på at Liverpool kan vinne sin femte kamp på rad.

– Det er alltid godt ha vært i målprotokollen inn mot den neste kampen. Men jeg er helt fokusert på å gjøre mitt beste for laget i morgen, og forhåpentligvis kan vi reise herfra med en seier.

Kampen mellom Besiktas og Liverpool på Atatürk stadion, hvor de røde ble Champions League-mestere for ti sesonger siden, sparkes i gang på MAX klokka 19.00 i morgen.