Sterling kritiseres fra flere hold

Les hvordan tidligere Liverpool-stjerner ser på Sterling-sagaen.

Mandag kveld eksploderte det på nytt rundt Raheem Sterling, etter at BBC og Sky begge meldte at Raheem Sterling i møte seinere denne uken vil be om å få forlate Liverpool.

En som var tidlig ute med å kritisere Sterling og hans agent for oppførselen, var Jamie Carragher. Han ba Sterling "holde munn og spille fotball", og at 20-åringen bør tenke på hvordan han blir oppfattet.

Selv om Sterlings agent synes det hele er en storm i et vannglass, får Carraghers syn på saken bred støtte blant andre tidligere Liverpool-profiler.

Flere av dem mener Sterling bør bli aller mest for sin egen utviklings del.

Barnes: - Ikke riktig tidspunkt

John Barnes mener det vil være en tabbe å Sterling å forlate Liverpool nå.

- Raheem har stort potensiale, men Liverpool ga ham en mulighet og han burde bli. Han har ikke oppnådd noe ennå, han har ikke vunnet noe. Tror noen at hvis han går til Manchester City så vil han bli det første navnet på blokka, eller kjøper de ham bare fordi de trenger engelske spillere? Spør Barnes på BBC Radio 5.

Barnes frykter for Sterlings utvikling som fotballspiller, om han drar til en annen klubb nå.

- Tidspunktet er ikke riktig for Raheem å dra på nå, men hvis han ønsker å dra bør klubben selge ham. Manageren kan ikke beholde en ulykkelig spiller, mener Barnes.

Heskey: - Umoden

Den tidligere Liverpool-angriperen Emile Heskey mener det som har skjedd rundt kontrakten viser at 20-åringen ikke er moden nok til å gå videre til en annen klubb. Og han minner om hva som skjedde med Shaun Wright-Phillips, da han gikk til Chelsea i 2005.

- Shaun var Englands hotteste spiller etter at han gjorde det så bra for Manchester City, men så dro han til Chelsea der han ikke spilte i nærheten av så mye. Det bremset utviklingen hans som spiller, og han stagnerte og gikk fra å være den mest ettertraktede spilleren, til en som slet med å få kamper, skriver Heskey på Kicca.

- Hvis Raheem Sterling virkelig tenker at Liverpool har sviktet ham fordi kontraktdetaljer har kommet ut i media, viser det hans umodenhet. Det er en del av fotballen at ting blir lekket, og man må bare gå videre etterpå. Det er alltid noen som kjenner noen, og ting kommer ut. Raheem trenger å vende seg til det, for det vil skje gjennom hele karrieren hans, skriver Heskey.

Aldridge: - Har tapt seg selv

Den tidligere storscoreren John Aldridge mener Sterling bør legge vekt på den utviklingen han har fått under Brendan Rodgers ledelse. 

- Raheem Sterling har absolutt tapt seg selv - og det er på grunn av dårlige råd han har fått fra agenten, skriver John Aldridge.

- Kommer han til å få spilletid i Real Madrid? Sjanseløst. Manchester City? Han kommer knapt til å få en kamp. Selv i Arsenal, med spillerne de har, vil det bli vanskelig. Jeg har sett på Raheem siden han var 15, og talentet og potensialet har vært der hele tiden. Liverpool har tatt vare på det og forvaltet utviklingen brilliant, og Brendan Rodgers har gjort en fantastisk jobb med å hjelpe ham, skriver Aldridge.

Thompson: - Ingen superstjerne

Phil Thompson mener Sterling har for høye tanker om sitt nåværende nivå.

- Raheem Sterling er en god spiller. Han er ikke en stor spiller. Han har gjort det bra i Liverpool, men han er ikke den superstjernen han ser seg selv som. Han har fortsatt mye å lære, og han er i riktig klubb til å gjøre det.

Thompson mener at Sterling egentlig ikke er verdt 100.000 pund i uka, og mener krav om 150.000 pund er "grådig".

- Denne gutten er 20 år. Han lærer fortsatt. Jeg synes han er blitt tilbudt en ekstremt god avtale.

- Han vil være i en klubb hvor han nærmest kan bli garantert å spille fotball hver uke vil være viktig for ham. Hvis han går til en annen klubb, tror jeg ikke det er noen garanti for det for øyeblikket, sier Thompson til Sky.

Hamann: - Selg

Dietmar Hamann er på sin side klar på at Sterling bør få lov å finne seg en ny klubb, og mener Liverpool vil klare seg godt uten den tidligere QPR-spilleren.

- Hvis Sterling ønsker å dra - la ham dra. Vi har ikke vunnet mye med ham, så vi vil klare oss ok uten ham. Vi trenger spillere som ønsker å være her, skriver Dietmar Hamann på Twitter.

Riise: - Sterling gjør alt galt

Også John Arne Riise mener Sterling har håndtert situasjonen dårlig. 

- Sterling gjør alt galt! Skulle ha holdt munnen, og jobbet hardt for seg selv, klubben og fansen, slår John Arne Riise fast på Twitter.

LES OGSÅ: Bør han bli eller bør han gå?