Svært fornøyd med de unge spillerne

To av Liverpools yngste soldater høster skryt fra Brendan Rodgers etter å ha imponert ham med ro og fatning under de «intense omgivelsene» på Goodison Park i kveld.

Den største overraskelsen i Liverpools lagoppstilling til Merseyside-derbyet var Jordon Ibe, som spilte sin første kamp mot de blå naboene. Tenåringen var også spilleren som kom nærmest nettsus denne kampen, og manageren sier seg veldig fornøyd med prestasjonen.

– Følte han kunne bidra nå

Ibe ble nylig hentet tilbake fra et Derby-utlån etter å ha spilt halve sesongen på nest høyeste nivå. Rodgers forteller at det bare var et tidsspørsmål før kantspilleren kom inn på laget.

– Vi ventet bare på å sette Jordon inn. Vi hentet ham tilbake fordi vi nå følte at han virkelig kunne bidra med noe. Han har hatt et strålende låneopphold, noe som er det man ønsker for de unge spillerne, å få den erfaringen. Han hadde en enestående manager i Steve McClaren, og han hadde en virkelig flott tid i klubben, sier sjefen til pressen.


SÅ NÆRME: Centimeterne var ikke på Ibe sin side da han fyrte av i første omgang. (Video: TV 2)

– Nå var tiden inne for å komme tilbake og spille, og han ville åpenbart spilt i noen av cupkampene dersom han hadde vært tilgjengelig. Jeg hadde ingen betenkeligheter med å sette ham inn. Og det var en briljant opptreden av ham. Han var uheldig som ikke scoret på den første avslutningen, pluss at han hadde den i stolpen.

– Fantastisk

Emre Can, som er to år eldre enn 19-åringen, gjorde nok en god figur i den bakre rekka. Sammen med godt forsvarsspill var tyskeren delaktig i at Everton bare kom til én avslutning på mål i løpet av kampen. Han ble belønnet med bestemannsprisen til Liverpool.no for innsatsen i kveld.

– Det som var fornøyelig å se, var hvor rolig mine unge spillere var i den intense atmosfæren. Se på Emre Can i kveld. I en alder av 21 år fremsto han som en Rolls-Royce i forsvaret; han forsvarte seg fantastisk, og kvaliteten hans med ballen var veldig, veldig god, skryter nordiren.

– Unge Jordon Ibe og de andre beholdt roen. Nå har vi fått en kjempesolid struktur og god, defensiv stabilitet i laget. Etter 86 minutter kom de til deres første skudd på mål, så all honnør til laget og hvordan de forsvarte seg da det var nødvendig.