Svak «generalprøve» av Sion

Fra Liverpools gruppe i Europa League tapte Sion og Rubin Kazan sine ligakamper denne helgen, mens Bordeaux tok en sterk seier.

Pr. i dag er lagene i gruppe B i Europa League ranket slik av UEFA: 34. Rubin Kazan, 55. Liverpool, 79. Bordeaux og 159. Sion.

I helgen hadde alle lagene hjemmekamp i sine ligaer, før det er Liverpool – Sion og Rubin – Bordeaux i 2.kamp i gruppespillet i Europa League på torsdag.

Rubin Kazan er nok høyest ranket, men var sterkere for en tre-fire år siden og de har en svak sesong i den russiske toppdivisjonen. På ti kamper har de to seire, en uavgjort og sju tap, og ligger som nr. 12 av 16 lag. Det siste tapet kom sist helg, med 1-2 hjemme mot Ural.

Bordeaux klatrer i Ligue 1 med sterke 3-1 mot Lyon på lørdag.

Sion overbeviser ikke i den sveitsiske «Super League» og tapte siste kamp med 1-0 mot Vaduz, til tross for at gjestene fikk en spiller utvist tidlig i 2.omgang på stillingen 0-0.

Liverpools motstander på Anfield førstkommende torsdag kveld har fire seire, to uavgjorte og fire tap med 13-13 i målforskjell. Det gir 5.plass på tabellen, blant ti lag, og rett bak Luzern hvor Samed Yesil ble matchvinner i helgen.