Taktiske grep fra Klopp

Førstelagstrener Pep Lijnders forteller om tre faktorer som han mener allerede er synlig i hvordan Jürgen Klopp ønsker at sitt lag skal fremstå.

Til liverpoolfc.com forklarer nederlandske Lijnders om balanse i angrep, gjenvinningspress og det å vinne andreballer.

- En viktig faktor som innføres er gjenvinningspress («gegenpressing»). Det skal stoppe kontringer hos motstanderen og er veldig viktig.

- Men før det, er et hovedmål hvordan vi beveger oss når vi angriper, noe som kan være vanskelig å se for fansen. Det er noe vi kaller angripende balanse, hvor vi er organisert slik at vi hurtig er klare til å vinne igjen ballen dersom vi skulle miste den. Det at vi kan vinne ballen tilbake så hurtig som mulig og at vi kan holde et aggressivt press, fordi vi har nok folk rundt ballen når vi mister den.

- Det kan være vanskelig å oppdage på stadion, men vår balanse når vi angriper er blitt bedre og bedre. Vi tenker derfor defensivt når vi angriper, og motsatt er vi offensive uten ball gjennom vårt gjenvinningspress. Det bidrar til at vi kan være høyt oppe i banen og det er der vi ønsker å spille, og det ønskes at Liverpool skal dominere på motstanderens banehalvdel og ikke at en skal ligge bak å forsvare sitt eget mål.

- Den tredje faktoren er når motstanderen som følge av vårt spill slår langt. Siden vårt press i et 4-3-2-1 system er så aggressivt er det avgjørende hvordan vi kjemper om andreballene.

- Dette er tre ideer som jeg tror dere vil se bare blir bedre og bedre og vil gi oss mer selvtillit når det er snakk om hvordan vår innstilling er til kamper og hvordan vi føler oss i kamper. Det vil da bli lettere å bli værende høyt oppe i banen og å finne en fri spiller når vi vinner ballen.