Teixeira har ikke gitt opp

Joao Carlos Teixeira fikk ikke plass i Liverpools tropp i Europa League, men portugiseren har fortsatt håp om å kunne slå igjennom på Anfield.

- Jeg hadde en prat med Brendan i sommer og han fortalte meg da at det kunne bli sjanser for meg her, sier Joao Teixeira i et intervju i Liverpool Echo. 22-åringen kom ikke med i Liverpools innmeldte tropp til Europa League, og er følgelig ikke aktuell for kveldens kamp mot Sion. Han har heller ikke gått på utlån etter en pre-season hvor han rakk å være med Liverpool til Asia og Australia etter å ha trent seg opp etter et benbrudd påført i vår.

- Hva jeg nå prøver å gjøre er å sørge for at jeg er i best mulig form. Det er så mange kamper i løpet av en sesong i Premier League, Europa League, FA-Cup og Capital One Cup, slik at jeg har håp om å få noen sjanser og noen minutter på banen i noen av disse kampene.

Vellykket utlån

Den elegante midtbanespilleren har hatt oppturer og nedturer siden han kom til Liverpool fra Sporting i 2012, inkludert en tidlig og langvarig ryggskade samt debut mot Premier League borte mot Fulham i februar 2014. Forrige sesong hadde han et vellykket utlån hos Brighton med seks mål på 35 kamper.

- Det var veldig bra for meg siden det ga meg muligheten til å få spille regelmessig i Championship, understreker Joao om oppholdet på sørkysten.

- Jeg spilte 32 ligakamper, jeg scoret mål og hadde målgivende, slik at jeg fikk vist hva jeg kan gjøre på en fotballbane og det gjorde meg til en bedre spiller. Det var bra for meg å lære under Sami Hyypiä og deretter Chris Hughton.

- Jeg ble kåret til årets unge spiller i Brighton og da jeg kom tilbake til Liverpool mottok jeg prisen som «Liverpool’s Academy Player of Year», slik at det var en god sesong for meg. Det er alltid hyggelig at folk setter pris på det du gjør.

Var med til Østen og Australia

- Jeg mistet den foregående pre-season og var fast bestemt på å ikke miste denne, fortsetter Teixeira om benbruddet han fikk med Brighton mot slutten av forrige sesong.

- Det var en stor erfaring å bli med førstelagstroppen under pre-season. Jeg startet den første kampen i Thailand, hvor jeg hadde to målgivende og var veldig fornøyd med det.

Til tross for at han ikke er aktuell for gruppespillet i Europa League og Brendan Rodgers stilte med et sterkt mannskap da de røde nylig møtte Carlisle i Capital One Cup, drømmer Joao Teixeira fortsatt å få spille på Anfield med førstelaget til Liverpool.

- Jeg har tidligere sittet på benken på Anfield, men jeg har aldri spilt med førstelaget der, forklarer han.

- Anfield er en spesiell stadion med spesielle fans og en unik atmosfære.  Jeg har ikke gitt opp håpet om å få spille på Anfield i år.

- Jeg ønsker å spille så mange kamper som mulig for Liverpool, og få være en del av laget. Mer enn noe annet ønsker jeg å kunne gjøre mitt beste og hvis at jeg er god nok til å være en Liverpool-spiller.