Terry stemmer på Coutinho som «Årets spiller»

I går avslørte Chelsea-kaptein John Terry at han synes Philippe Coutinho er Premier Leagues beste spiller denne sesongen. Brendan Rodgers tror samtidig at brassen har sine beste år i vente.

– John ser nok på prestasjonsnivået hans. Det har vært helt eneståendeså lenge han har vært her, og han kommer bare til å bli bedre, noe som er bra for Liverpool, sier manageren til pressen på Melwood.

Dette er Terrys stemmeseddel. Saken fortsetter under.

 

My PFA Team of the year ⚽️ @iamryanbertrand @juanmatagarcia @harrykane

Et bilde publisert av JT (@johnterry.26)

Coutinho, som skrev under på en kontraktsforlengelse frem til 2020, har spilt i 28 av 31 ligakamper siden sesongstarten i august, og han har spesielt markert seg foran mål i FA-cupen etter nyttår.

En god opptreden mot AFC Wimbledon ble fulgt opp med matchvinnerscoringen den påfølgende runden. Med 1–1 på lystavla i Bolton dundret Coutinho ballen i nettmaskene via tverrliggeren på overtid, og tidligere denne uka sørget 22-åringen for kampens eneste scoring i kvartfinalen mot Blackburn på Ewood Park.

– I verdenstoppen

Så langt denne sesongen har Coutinho vært klubbens beste spiller på børsen. Med et snitt på 6,62 i løpet av 40 kamper ligger han på topp foran Raheem Sterling, og han har fått bestemannsprisen ti ganger, med Sterling (7) og Simon Mignolet (6) på de neste plassene.

– Han er en ung spiller som har kommet til dette landet og tilpasset seg utrolig bra til Premier League-fotballen. Folk så først på ham og kanskje tenkte at han var litt for veik, men han er veldig sterk mentalt, har utrolig teknikk – han er helt i verdenstoppen når det gjelder ballteknikk – og han er blitt stabil, fortsetter Rodgers.

Se hele spillerbørsen her!

I bortekampen mot Blackburn spilte Coutinho, som var involvert på det brasilianske landslaget forrige måned, i en litt annerledes posisjon, sier manageren. Han ble brukt på høyresiden, og det var også der scoringen etter hvert kom fra.

Video: Høydepunkter fra Blackburn-kampen

– Vi ba ham om å gjøre noen taktiske endringer, og han klarte det veldig, veldig bra. Han fremsto med strålende disiplin taktisk sett, og han scoret åpenbart et nydelig mål.