Ti fakta før Arsenal-kampen

Det er ikke så mye å juble for i denne statistikken. Men Martin Skrtel har i hvert fall vært uvant målfarlig mot Arsenal.

 Arsenal har bare tapt én av sine sju siste Premier League-kamper mot Liverpool, i de andre kampene har det blitt 4 seire og to uavgjort. 

 Sist seier i ligaen borte mot Arsenal var med 2-0 i august 2011. Siden den gang har resultatene vært disse: 2-2 (PL jan 2013), 2-0 (PL nov 2013), 2-1 (FA-cup feb 2014) og 4-1 (PL april 2014) .

 På 12 seriekamper borte mot de største rivalene i Premier League, har Brendan Rodgers bare vunnet én gang. Fire ganger har det blitt uavgjort, og sju ganger tap, mot Chelsea, Manchester City, Arsenal og Manchester United.

 Samtidig er er det bare Manchester United, som har vunnet flere ganger i Premier League mot Arsenal enn Liverpool, som har vunnet 16 ganger.

 Martin Skrtel har scoret tre ganger på de siste to Premier League-sesongene mot Arsenal. Han scoret i 2-2 kampen hjemme sist sesong, og to ganger i 5-1 seieren på Anfield, sesongen før. 

 Det er scoret 24 mål mellom lagene i de siste 6 møtene uavhengig av turnering.  

 På de siste ti kampene Arsenal har tapt hjemme, så har lagene som har vunnet bare hatt fire skudd på mål i snitt med 43 prosent ballinnehav, ifølge Brendan Rodgers.

 Michael Oliver, som var tidenes yngste dommer i Premier League da han debuterte 25 år gammel, dømmer kampen. Han har dømt 14 Liverpool-kamper tidligere. Og har delt ut 21 gule og ett rødt kort. Han har gitt ut 27 gule kort på 17 kamper han har dømt Arsenal. Sesongen har han begynt med ett rødt til Thibaut Courtois, og ti gule ellers. 

 Danny Welbeck, Tomas Rosicky og Jack Wilshere er alle skadet for Arsenal.

 Hos Liverpool er Jordan Henderson usikker på grunn av sin hælskade, mens Joe Allen, Daniel Sturridge og Jon Flanagan er uaktuelle til kampen.

Kilder: Independent.co.uk, Liverpool Echo, Whoscored.com

Annet å lese før kampen: 

Rodgers: - Vi trenger ikke dominere med ballen mot Arsenal

W
enger: - Alt klaffet mot Liverpool sist

Liverpool-redaksjonen: Tre kjappe før Arsenal-kampen