Ti kjappe med Frostas Messi

Kommende uke reiser Edvard Sandvik Tagseth (14) til Liverpool for å skrive under en pre-kontrakt med Anfield-klubben. Liverpool.no har tatt en prat med «Frostas Messi»

I neste The Kopite, som kommer i første halvdel av september, vil vi ha et fyldig intervju med Edvard Sandvik Tagseth, Frosta-gutten som engelske medier allerede har gitt merkelappen «den neste Ødegaard».

Her kommer 10 kjappe spørsmål som vi stilte det unge balltalentet, som en liten forsmak på Kopite-intervjuet:

1. Favoritt Liverpool-drakt?

Både fjorårets og årets hjemmedrakt var ganske fine. Også hjemmedrakta for to år siden var ganske bra. Jeg foretrekker de røde hjemmedraktene.

2. Hvilket trøyenummer foretrekker du å spille i?

Nummer 10. Vet ikke helt hvorfor.

3. Favorittspiller?

Philippe Coutinho på Liverpool - og Lionel Messi. Tidligere var Steven Gerrard og Fernando Torres favorittene mine på Liverpool.

4. Har du noen gang sett kamp på Anfield?

Nei. Jeg har sett kamp både på Etihad og Goodison, uten at Liverpool var ett av lagene. Jeg var invitert til å se Bournemouth-kampen nå på mandag, men det passet ikke med opplegget her hjemme. Derfor reiser vi til Liverpool senere i uken for å skrive under kontrakten.

5. Favorittposisjon på banen?

Offensiv midtbane.

6. Hvilken startellever bør Brendan Rodgers starte med, forutsatt at alle er skadefrie?

Mignolet, Clyne, Sakho, Skrtel, Moreno, Milner, Henderson, Coutinho, Firmino, Lallana, Benteke. Er veldig usikker på venstrebacken, men jeg har ikke sett nok av Gomez til å la ham gå foran Moreno. 4-3-3 med Milner og Hendo bakerst på midtbanen, og Coutinho mellom dem og Benteke. Lallana og Firmino på kantene.

7. Beste Liverpool-spiller gjennom tidene?

Luis Suarez og Fernando Torres.

8. Hvilke forbilder/idoler har du hatt gjennom oppveksten?

Da jeg var liten var det Messi og Ronaldo. Nå er det Messi og Ødegaard.

9. Hobbyer utenom fotballen?

FIFA. Det er fotball det går i også når det gjelder dataspill. Utenom skolen går det egentlig bare i å trene selv, spille FIFA og spise mat! Før hoppet jeg en del på trampoline, men det er det blitt mer eller mindre slutt på.

10. Når vinner Liverpool ligaen igjen?

Denne sesongen! (Det blir stille en stund)...... Eller i løpet av fem år kanskje....