Tiago Ilori sliter hos Aston Villa

Liverpools utlånte midtstopper skal være et sjettevalg på Villa Park pr i dag, og det spekuleres i om 22-åringen vender tilbake til Anfield.

Liverpool Echo tror sjansene er små for at Aston Villa benytter seg av klausulen som gjør at de kan kjøpe Tiago Ilori etter denne sesongen.

Den 22-årige portugisiske midtstopperen, som er født i London, kostet Aston Villa £1M da han gikk på utlån til Birmingham-klubben på transfervinduets siste dag. I tillegg gjorde Villa og Liverpool en avtale som gjør at spilleren kan signeres permanent for et beløp ved sesongslutt i størrelsesorden £6-9M, hvor eksakt sum bestemmes av hvor mange kamper Ilori spiller denne sesongen.

Så langt har den hurtige midtstopperen kun spilt én kamp på Aston Villa U21, som midtbaneanker. Han har ennå ikke vært i førstelagstroppen, og selv om han har vært plaget av en ankelskade vil han slite med å komme inn på bunnlaget i Premier League. Pr. i dag regnes spillere som Micah Richards, Joleon Lescott, Jores Okore, Jose Angel Crespo og Ciaran Clark foran ham i midtstopperkøen på Villa Park.

Den tidligere manageren Tim Sherwood antydet at han mente elegante Ilori var for veik for engelsk toppfotball: «Han har nå spilt i fire forskjellige land og fått en grundig opplæring. Han er en veldig stilig type som har opplevd å møte ulike spillertyper. Jeg prøver bare å få ham til å forstå at noen ganger i Premier League er du nødt til å bli møkkete på shortsen, det kan ikke alltid være pent og pyntelig.»

Det vil nå være opp til den nye manageren Remi Garde om han tar Ilori med i fremtidsplanene sine. Han er imidlertid knyttet til Aston Villa gjennom sin kontrakt og kan kun vende tilbake til Liverpool dersom Villa velger å sende ham tilbake, eller avslår å kjøpe ham til sommeren.