Tilbake som seriemester

Allan Rodrigues de Souza er tilbake på Melwood, etter å ha blitt seriemester i Finland.

I sommer la Liverpool £500.000 på bordet og sikret seg Allan Rodrigues de Souza fra brasilianske Internacional. 97-modellen ble umiddelbart utlånt til finske SJK (Seinajoen Jalkapallokerho) for resten av den finske sesongen, hvor han nylig vant ligamesterskapet. 

 

Allan var denne uka tilbake på Melwood, med medalje og sin SJK-drakt med nummer 28, og møtte manager Jürgen Klopp for første gang, skriver Liverpoolfc.com. 18-åringen scoret to mål og hadde fem målgivende i sine åtte kamper i utlånet.


– Det har vært en veldig viktig erfaring for meg. Det var fint å få spilletid ettersom jeg ikke hadde spilt på en stund, sier Allan til Liverpoolfc.com.

 

– Jeg hadde ikke spilt en kamp på profesjonelt nivå tidligere, så det var en veldig verdifull tid for meg der. Det er bare syv år siden SJK ble stiftet, og helt inntil nylig spilte de i andredivisjon. De hadde kommet på tredjeplass i andredivisjon for to år siden, og kom på andreplass forrige sesong. I år vant vi ligaen. Det har vært veldig givende, og jeg er veldig glad for at vi klarte det, sier brasilianeren.

 

Unggutten markerte seg tidlig i Finland. Han kom på søndagen, og debuterte allerede torsdagen etter. Et kvarter ut i debuten scoret han et flott mål med venstrebeinet.

 

– Europeisk fotball er ikke som brasiliansk fotball. Spillet går hurtigere, og dynamikken med ballen er veldig annerledes. Jeg prøvde å finne meg til rette så raskt som mulig. Jeg hadde lite tid til å omstille meg, så jeg gjorde mitt beste med å bli kjent med alt så raskt jeg kunne.

 

– Liverpool holdt kontakten med meg daglig. De ønsket å vite hvordan det gikk, og ga meg full støtte i min tid der. De spurte om meg, og holdt kontakten hver dag. De brydde seg virkelig.

Lucas Leiva, Philippe Coutinho og Roberto Firmino skal alle ha ønsket å ta landsmannen under sine vinger.

 

– Jeg måtte fly til Liverpool samme dag som folk fortalte meg om klubbens interesse for meg. Jeg var litt redd, for det kom utav det blå. Jeg forventet det ikke, men jeg fikk en varm velkomst fra brasilianerne da jeg kom hit. De inviterte meg til husene sine, spurte meg om jeg trengte noe, og ga meg all den støtte de kunne. De sa at jeg kunne stole på dem om det var noe jeg trengte. De var også veldig hjelpsomme på trening, og hjalp meg med språket. De kunne ikke ha gjort mer.

 

– De er flotte folk, og jeg vet at jeg kan stole på dem. Jeg har holdt kontakten med dem. Lucas sa nylig at jeg hadde stort talent, og det gjorde meg veldig glad.

 

Nå vil Allan returnere til Brasil for å ha en liten ferie, etter noen hektiske uker i Finland. Etter det vil han returnere til Melwood, men utlånsavtalen var frem til 1. januar, så han kan ikke bli involvert for Liverpool før det.

 

– Nå er hovedmålet mitt å få mer erfaring. Det er ikke tiden for å tenke på å vinne store ting. Jeg vil ta det steg for steg, med begge beina plantet på bakken. Mitt langsiktige mål vil så klart være mer enn å bare trene og spille her. En dag i fremtiden ønsker jeg å vinne og glede Liverpool-supporterne.

 

Liverpoolfc.com har en bildeserie fra da Allan møtte Jürgen Klopp for første gang