Ting skar seg da Sterling ikke fikk utkjøpsklausul

Raheem Sterlings utskjelte agent Aidy Ward, snakker nå for første gang siden overgangen til Manchester City ble klar i sommer.

Aidy Ward ble i vår og sommer en dårlig likt mann blant Liverpool-supportere for hvordan han håndterte Raheem Sterling-sagaen. Nå kommer han med sin versjon av hvorfor ting skar seg mellom Sterling og Liverpool.

– Raheem kunne ha blitt, han burde ha blitt i Liverpool. Men for meg virket det som han ble fortalt at han fikk være en snill gutt og signere kontrakten.

– I desember snakket jeg med Liverpool og sa at vi ville signer en kontrakt hvis det var en utkjøpsklausul, som nå er vanlig praksis. De sa nei til det, sier Ward i et intervju med Daily Mail.

Alle storklubbene interessert

Han sier også at han likte dårlig håndteringen av saken i media, der Rodgers antydet overfor flere at Sterling ville signere kontrakt snart.

– Både jeg, Brendan og Liverpool visste at det var problemer. Han kunne vært en Liverpool-spiller fortsatt, men han er ikke det, han er på et bra sted i City, sier Ward.

– Den eneste klubben jeg ikke snakket med av alle superlagene var Barcelona, siden de ikke fikk lov å kjøpe spillere, sier Ward om interessen for Sterling.  

Angrer på hvordan ting kom ut

Han mener at endel ting kom feil ut i media den gangen. Blant uttalelsene han fikk mye oppmerksomhet for var da han sa at: «Raheem kommer definitivt ikke til å skrive under en ny kontrakt med Liverpool. Han signerer ikke for £700,000 i uken, ikke for £800,000 i uken, ei heller for £900,000 i uken. Han skriver ikke under». 

– Jeg ble kritisert og hadde ryggen mot veggen, jeg skulle gjerne endret hvordan noe kom ut i det offentlige rom, det er min eneste anger, sier han.

– Jeg ble den slemme fyren. Det var slik jeg ble portrettert. Det startet med PR-apparatet bak Liverpool. Det er ikke noe problemer med fansen der, de kjenner ikke hele historien, og det er mange bra folk i Liverpool, sier Ward.

Problemer med Rodgers

Og det er tydelig at det største problemet agenten og Sterling hadde, var med tidligere manager Brendan Rodgers. 

– Jeg hadde ikke noe problemer med Ian Ayre for eksempel. Jeg har ikke noen problemer med noen andre enn Rodgers. Han hadde en stor jobb, men mange penger. Hvordan gjorde han det? Bra som trener, men som manager likte jeg ikke endel ting rundt hvordan han håndterte Raheem.

 

– Femti prosent av spillerne vil sannsynligvis si at Brendan ikke er en god manager, men en god trener, hevder Ward. 

Han viser blant annet til alle de ulike posisjonene Sterling ble brukt i forrige sesong. 

– Hvorfor skulle Liverpool bruke ham på venstre vingback? Ville man brukt Simon Mignolet på topp? Jeg tror det var kampen mot Manchester United, der han spilte offensiv midtbane, så høyre back, så spiss, så venstre back, og så tilbake til offensiv midtbane. Da jeg så det, tenkte jeg: «Vel, dette er interessant».

Ward mener at dagens Liverpool-manager Jürgen Klopp ville passet Sterling mye bedre.

– Ville Raheem og Klopp vært et bra scenario? Ja, hundre prosent sikkert, spesielt på grunn av den personligheten Klopp har, Lindeskapen, følelsene, ønske om å lykkes.

– Det kunne blitt en drøm som gikk i oppfyllelse, sier Ward. 

LES OGSÅ: Rodgers irritert på Sterlings agent