To hjemme – og forhåpentligvis kontroll

Brendan Rodgers vil gå på line de neste uker med hardt ligaprogram, samtidig som han skal manøvrere Liverpool videre i cuper. Vi ser på hvilke 11 som antas å starte mot Sion.

Bordeaux borte, Sion hjemme, Rubin Kazan hjemme, Rubin Kazan borte, Bordeaux hjemme og Sion borte. Det er oppsettet til Liverpool i gruppe B av Europa League.

Liverpool har på papiret vært nokså heldige med de påfølgende ligakampene, etter spill i Europa, hvor det er fem hjemmekamper og en kort tur til Everton. Motstanden er heller ikke avskrekkende.

Signalene som har kommet sier at Brendan Rodgers i utgangspunktet vil prioritere hjemmekampene i Europa League, det er der hvor avansementet skal sikres. I åpningskampen mot Bordeaux var det en nokså rutinert startoppstilling, selv om en rekke nøkkelspillere var blitt holdt hjemme, men med flere unggutter på benken. Det gjorde for eksempel at den sentrale midtbaneduoen i over en time het Rossiter/Chirivella eller Chirivella/Brannagan, da Emre Can ble flyttet ned i midtforsvaret for å dekke for en skadet Kolo Toure.




Liverpool Echo har sikkert rett i at manageren også kommer til å hvile flere av sine viktigste folk til søndagens meget viktige møte med Everton, men vi blir overrasket om han setter laget i en slik situasjon at man vil bekle midtbanen med tenåringer. Det at Pedro Chirivella og Cameron Brannagan spilte for U21 på mandag røpet vel også det.

Det gikk brukbart i Bordeaux, men 1-1 vil ikke være godkjent foran The Kop mot sveitsiske Sion. Du føler at hjemmekampene mot Sion og Rubin Kazan er kampene hvor Liverpool skal sette sitt preg på dette gruppespillet. To seire der og de røde vil være i førersetet.

Spillere spares

Å trekke Rubin Kazan fra øverste seedingsnivå og Sion fra fjerde pulje virket å være et bra resultat for Liverpool, med Bordeaux en nokså hard motstander fra tredje nivå.

Rubin gikk videre til cupspillet i Europa League i fem sesonger på rad til og med 2013-14, men var ikke med i fjor og årets ligaresultater synes å bekrefte at de er nokså langt unna tidligere nivå. Ingen er særlig lystne til å reise på bortekamp til Russland, men det skal ikke være en avskrekkende motstander for Liverpool.

Sion er med i turneringen som cupmester i Sveits, men skal være langt unna standarden til et lag som Basel. Liverpool bør vinne på eget gress mot Sion og Rubin, men det skal spilles først.

Echo tror at Sturridge, Milner, Lucas og Coutinho spares på torsdag kveld. I tillegg er da Benteke, Henderson, Firmino og Lovren skadet.

Slik sett kan det bli en nokså lik startoppstilling til den som var mot Bordeaux og Carlisle, men hvor den største forskjellen vil være benken. Vi tror Brendan vil ha en sterkere benk hjemme i Europa League.

Laget

Vi ville hatt Simon Mignolet i mål. Det har vært antydet at Adam Bogdan kan komme inn etter å ha vært helt mot Carlisle, men det må være nesten historisk å danke ut førstekeeperen som følge av en straffekonkurranse.

Kolo Toure er ventet å komme inn. Følelsen er at det vil bli Can, Toure og Gomez, og at i hvert fall en av Skrtel og Sakho sitter på innbytterbenken. Mamadou Sakho startet i Bordeaux, men han er inne i «liga-elleveren» nå. Joe Gomez var etter vår oppfatning god da han ble flyttet inn sentralt som følge av lårhøna til Kolo i Frankrike, men han vil nok få en av sidene hvis det fortsettes med tre bak. Emre Can har ikke overbevist i de siste kampene og Gomez kan øyne muligheten til å gi manageren tvil foran derbyet om hvem han bør bruke.



På backene er det heller skrøpelig med alternativer. Jordon Ibe var vingback i Bordeaux, dog uten særlig suksess. Hvis Brendan skulle ønske to fremme kan det hende han får den jobben i igjen, men det kan være mer trolig at han blir flyttet lenger frem og der igjen sørger for at Danny Ings kan has i bakhånd som en mulig joker fra benken. Dermed ligger det an til førstevalget Nathaniel Clyne og Alberto Moreno.

Jordan Rossiter spilte ikke mot Carlisle, noe overraskende, men imponerte i første kamp i Europa League og er ventet å få tillit igjen. Høyst sannsynlig sammen med Joe Allen, som gjorde en bra time mot nettopp Carlisle i Capital One Cup. Lucas Leiva og James Milner kan være greie å ha som alternativer, hvis Lucas behøves for å få inn defensiv disiplin mens Milner kan bidra med ekstra energi.

Daniel Sturridge må pakkes inn i sølvpapir og plasseres sikkert og trygt i direktørboksen. Trolig blir Divock Origi spissen, assistert av Adam Lallana. Lallana scoret i Bordeaux og har mål i seg, men det er vrient å finne en passende plass til ham på laget. Ibe, Lallana og Origi er vel ikke egnet til å skremme vannet av så mange, men trolig tar Brendan Rodgers en kalkulert gambling med å holde sitt beste angrepskyts mest mulig tørt før Everton. Det vil imidlertid overraske om han ikke har våpen å kunne sett inn om dette ikke går etter planen.

Antatt lag: Mignolet; Can, Toure, Gomez; Clyne, Rossiter, Allen, Moreno; Ibe, Origi, Lallana.

Benk: Bogdan, Skrtel, Sakho, Lucas, Milner, Coutinho, Ings