Tottenham U21 - Liverpool U21 1-3

Samed Yesil scoret to ganger og Ryan Kent bokførte også et mål, da Liverpool U21 igjen meldte seg på i tetstriden i sin liga.

Liverpool: Vigouroux, Whelan, Hart, Randall, Cleary, O’Hanlon, Canos (Ejaria 87), Trickett-Smith (Pelosi 62), Yesil (Madger Gomes 66), Kent, Wilson  Innbyttere: Firth, Brewitt

Tottenham: McGee, Walker-Peters, Ogilvie, Capoue (Lesniak 70), Maghoma, Carter-Vickers, McEvoy, Winks (Azzaoui 56), Harrison (Akindayini 56), Onomah, Miller

Liverpool tok ledelsen allerede etter 5 minutter da Ryan Kent utnyttet et dårlig utspill fra Tottenhams keeper.

Samed Yesil, den tyske spissen med tyrkiske aner og som har hatt et skademareritt etter at han kom Liverpool, doblet ledelsen etter å ha avsluttet nede i hjørnet som følge av fremspill fra Kent. Da var det spilt 28 minutter.

Liverpool har vært mest sjanseskapende og effektive i en omgang hvor Tottenham har hatt ballen mest. Det er likevel fortjent at gjestene leder siden de har hatt de fleste og største sjansene, selv om to mål foran kanskje er i overkant. Ryan Kent utnyttet tidlig en feil til å gi de røde ledelsen, mens Samed Yesil avsluttet et godt angrep med å sette inn 2-0. Mannskapet til Michael Beale har i tillegg hatt to store sjanser, spesielt da et forsøk fra Kent gikk via et forsvarsben og like over. Hos Liverpool har keeper Lawrence Vigouroux tatt det som har kommet, om enn noe uortodoks, og Dan Cleary har vært solid i midtforsvaret. Fremover blir det mest farlig når Ryan Kent og Harry Wilson får ballen og kan bruke sin store fart. Samed Yesil kom endelig på scoringslisten igjen, men virker fortsatt noe rusten etter alle sine skadeproblemer. Cleary har fått gult kort.

2.omgang:

3-0 etter 49 minutter, da Samed Yesil får stokket beina og sender en kontant avslutning i hjørnet fra like innenfor 16-meteren.

Tottenham reduserer etter 77 minutter da Miller header via Randall og i mål.

En spillemessig bedre 2.omgang av Liverpool, som i realiteten hadde full kontroll etter at Samed Yesil var frempå igjen og gjorde 3-0 like etter pause med nok en fin avslutning. Livlige Ryan Kent kunne fått tildelt både et og to straffespark, mens vertene Spurs kun viste antydning til å være farlige på dødballer. Et snaut kvarter før slutt reduserte Tottenham og i noen få minutter var det tendens til litt panikk i Liverpools forsvar når det var frispark og cornere i mot. Mot slutten kom imidlertid Liverpool til to score sjanser ved Harry Wilson og Ryan Kent, og alt i alt var seieren fullt fortjent. Vi utnevner Ryan Kent til lagets bestemann, en spiller som har vært lenge ute med en ryggskade i vinter. Skadeplaget har også Samed Yesil vært og det var godt å se ham tilbake med to fine scoringer, selv om han fortsatt virker noe tung i kroppen og ble byttet ut midtveis i 2.omgang.

Med 3-1 seieren mot Tottenham er Liverpool oppe på 2.plass, kun et poeng bak ledende Manchester United på tabellen, dog med en kamp mer spilt.