Tre kjappe før Arsenal-kampen

Liverpool.no-redaksjonen svarer på spørsmål om midtbanen, Bentekes duellstyrke og hvem som bør selges.

Mandag er det klart for storoppgjør på Emirates mellom Arsenal og Liverpool. Jordan Henderson er usikker på grunn av skade til kampen. 

- Hvordan bør Rodgers strukturere midtbane/angrep mot Arsenal om Henderson er med eller ikke? 

Torbjørn Flatin:
Hvis Henderson blir spilleklar ville jeg brukt Henderson, Milner og Can på midtbanen, i et 4-3-3, og hvor Jordan Henderson i utgangspunktet er den mest defensive. Arsenal, med en mengde av hurtige og tekniske midtbanespillere å velge mellom, er kanskje det laget som Liverpool står dårligst til i Premier League pr. i dag. I tillegg til de tre nevnte tror jeg Adam Lallana igjen vil få tillit, dette er en kamp hvor alle mann til pumpene vil gjelde. Uten Henderson frykter jeg denne kampen enda mer. Det logiske vil være, selv om han kan være på vei ut av klubben, å kalle opp Lucas Leiva som nødvikar - eller blir det en overraskelse i form av unge Jordan Rossiter?

Einar Kvande:
Dette er en kamp jeg ville benyttet Lucas i, uansett om Henderson spiller eller ei. Lucas som anker, og duoen Henderson og Milner foran ham. I utgangspunktet ville jeg droppet Ibe og Lallana på bakgrunn av prestasjonene deres i de to første kampene, men velger å beholde Lallana på banen på grunn av hans iherdige defensive jobbing som jeg føler vi trenger mot Arsenal. Dermed lar jeg Lallana og Coutinho få kantrollene i en litt defensiv formasjon 4-1-4-1. Dersom Henderson ikke kan spille er jeg fristet til å kjøre Coutinho i midten sammen med Milner, og la Firmino få kantrollen.

Arild Skjæveland:
Vrien. Med Jordan Henderson ute ser eg for meg det blir Emre Can som kjem inn og skal vera den djuptliggande på midtbanen. Det var ikkje overbevisande då han kom inn i den rollen mot Bournemouth, og eg meiner framleis han blir litt for treig og tung der. Spesielt mot Arsenal. No var ikkje Lucas kjempegod sist ein møtte Arsenal borte, men eg ville likevel foretrukke han. Sjølv om det omtrent virkar utenkeleg slik situasjonen er. Adam Lallana imponerer meg ikkje om dagen, og eg ville no ha satt han ut av laget. Sidan det er Arsenal ein møter kunne eg tenkt meg å sjå Alberto Moreno der. Det ville gitt Joe Gomez litt meir hjelp, og eg trur spanjolen kunne bidratt vel så mykje som Lallana har gjort framover, med farten sin. Lucas, Milner; Moreno, Coutinho, Ibe; Benteke. Om Henderson er klar, vil eg fortsatt ha eit anker med han og Milner.

Arve Vassbotten:
Hvis Henderson blir spilleklar, ville jeg startet med samme mannskap og oppsett som mot Stoke. Med Coutinho i rollen bak Benteke, og Hendo mest tilbakeholden. Dette er en typisk Coutinho-kamp som han kan avgjøre med sin magi, og da må han spille der han trives best. Lallana og Ibe har ikke hatt noen god start på sesongen, men Lallana jobbet godt defensivt sist kamp. Blir ikke Henderson spilleklar ville jeg kjørt inn Can, og behold de andre som nevnt over. Selv om vi har vært best defensivt til nå i sesongen, er jeg redd vi skal bli for baktunge med en mer dedikert defensiv midtbanespiller. Jeg tror vi vil lykkes best om vi klarer å vinne tilbake ballen høyt i banen. 

- Hvordan skal vi klare å utnytte Bentekes dominans i lufta i angrepsspillet? 

Torbjørn Flatin:
Det har fungert dårlig med Lallana og Ibe, og Coutinho er heller ingen spiller som finner det naturlig å stikke i bakrom, når vi snakker opp hodespillet til Benteke som oppspillspunkt. Jeg tror den delen vil komme bedre til nytte når Firmino kommer i kampform og det samme forhåpentligvis snart med Sturridge. Jeg synes også Danny Ings har fått lite spilletid. Inne i straffefeltet vil Christian Benteke alltid være en trussel i lufta og jeg er sikker på at det er noe det arbeides med på Melwood både når det gjelder og gi ham service i åpen spill og servere ham dødballer.

Einar Kvande:
Ved å fylle på med folk når oppspillene kommer. Det er viktig at en av de to sentrale på midten er med fremover rundt Benteke i tillegg til de to kantene ved slike situasjoner, slik at Benteke har noen å spille ballen til. Og selvsagt må vi utnytte luftstyrken hans foran kassa med flere innlegg fra kantene enn vi har sett fra Liverpool de siste sesongene.

Arild Skjæveland:
Vanskeleg... Innlegg frå kant har ikkje vore oppskrifta og spelestilen til Liverpool under Brendan Rodgers, og eg trur heller ikkje det kjem til å bli det. Spelarane bak må verta flinkare å gå på løp rundt, slik at ein får dratt nytte av han som oppspelspunkt.

Arve Vassbotten: 
Hente tilbake Stig Inge Bjørnebye, og la han legge «Flo-pasninger» mot Benteke. Neida, jeg tror vel ikke Liverpool skal legge opp spillet altfor mye etter hodet til Benteke som oppspillspunkt. Vi vil nok få en helt annen utnyttelse av det med Sturridge tilbake, som kan være på plass når stussen kommer. Liverpool har vært gode til å komme seg på plass defensivt i de første kampene, men har ikke klart å omstille seg like raskt offensivt, og det blir veldig viktig at man får folk i posisjon for å ta imot headingene. Jeg har mer tro på at man skal få utnyttet hodestyrken hans i innelgg fra sidene, og ikke minst på dødballer, der vi var svake forrige sesong.   


- Lucas, Sakho, Moreno, Markovic, Borni, Enrique og Balotelli har alle blitt linket bort. Hvem bør selges?

Torbjørn Flatin:
Helt nøkternt med tanke på Liverpools tropp pr. i dag ville jeg solgt de tre sistnevnte og beholdt de fire andre. Borini og Balotelli har vi ikke bruk for med de angriperne som er blitt hentet inn, mens Enrique har til gode å vise at han kan komme tilbake etter sine kneproblemer og jeg vil dessuten stille et spørsmål ved om han er sulten nok. Lucas ville jeg beholdt til å kunne gjøre spesielle jobber, og han ville vært en bra mann som lederskikkelse på «B-laget» som ventes å spille i de første kampene i Europa League og kanskje i Ligacupen. Men trolig er han lei av å sitte på benken og at klubben ikke ønsker å skape problemer for ham hvis han ønsker seg vekk og det er mulig å få en rimelig bra avtale med en klubb som kjøper eller låner. Jeg må si jeg har full forståelse for at Sakho kan være forbannet etter først og ha mistet startplassen til Lovren og så ikke en gang kommr på benken til fordel for Toure. Han er også i troppen til et Frankrike som er vertsnasjon for EM til neste sommer. Men jeg håper at han velger å spytte i nevene og gi alt når han får muligheten, enten det blir i Europa League eller gjennom skader, suspensjoner eller han ganske enkelt bare får en sjanse, og det samme med Moreno og Markovic.

Einar Kvande: 
Hadde det vært opp til meg hadde vi beholdt de fire førstnevnte, og kvittet oss med trioen Borini, Enrique og Balotelli. Er veldig redd at vi svekker troppen vår ved å selge Lucas og Sakho. Krysser fingrene for at så ikke skjer. Moreno og Markovic føler jeg meg trygg på er i klubben også etter at transfervinduet stenger.

Arild Skjæveland:
Eg beheld gjerne Lucas, om han ikkje har planar om å kjøpe inn ein defensiv midtbanespelar - og det virkar det ikkje som Rodgers har planar om. Sakho må og bli, om ein ikkje hentar inn ein ny stoppar. Berre Kolo Touré og unggutar som cover er langt frå godt nok. Alberto Moreno trur eg det bur ein del i, og sjølv om førstesesongen var veldig opp og ned ser eg gjerne at han blir. Lazar Markovic virkar å vera heilt ute i kulden, men og han meiner eg er lovande nok til at han må få ein sjanse til. Kanskje kjem den i Europa League - men han trur eg det bur ein del i. José Enrique må bare bort. Bort frå Liverpool FC og bort frå Instagram. Mario Balotelli har heller ingen framtid i klubben, men kven vil ta i mot han? Om historiane som vart rapportert i Independent stemmer, er det nok ingen veg tilbake i førstelagsplanane for han.

Arve Vassbotten: 
Sakho må vi ikke selge nå. Jeg blir livredd bare av tanken på at Toure skal være redningsmann i tilfellet skader, og Ilori har ikke fått testet seg. Moreno og Markovic kan også fort bli viktige førstelagsspillere. På venstrebacken er det få alternativer, og på ving har verken Lallana eller Ibe overbevist til nå i sesongen. Balotelli er et kjempetalent, men som nok mangler den riktige innstillingen, og han, Borini og Enrique trenger å finne seg nye klubber. Jeg ser heller ingen grunn til å tviholde på Lucas. Jeg synes han er for dårlig for førstelaget per dags dato, men for god og gammel til å være evig reserve.