Tre kjappe før Manchester City

Liverpool.no-redaksjonen diskuterer Raheem Sterling og lørdagens storkamp på Etihad.

Kampen i morgen blir Raheem Sterlings første møte med Liverpool etter at han forlot Anfield i sommer.

Tror du Sterling blir sentral i kampen, og hvordan tror du Liverpools supportere vil reagere på å se ham i lyseblått?

Torbjørn Flatin: Det blir litt spennende å se hvordan City stiller opp. Hvis Sterling spiller ute på venstrekanten, som han ofte gjør for City, har jeg god tro på at Nathaniel Clyne kan håndtere ham.  Jeg er noe mer usikker på Moreno på andre siden, men City har flere hurtige og tekniske spillere og det gjelder å hindre disse rom, og det gjelder ikke bare Raheem Sterling. Noe jubel vil han ikke få fra bortesvingen, men jeg tipper de mest vil ignorere ham.

Tore Hansen: Jeg forventer at Raheem kan få en stor rolle i kampen. Han er en bra spiller som etter en litt nølende start har vist seg frem mer og mer for City – også foran mål. For meg har aldri Sterling vært en goalgetter, men jeg blir ikke overrasket hvis han kommer på scoringslista i nettopp denne kampen. Det blir ofte sånn når du spiller mot tidligere lagkamerater. Det som er helt sikkert er han ikke leder popularitetsmålene hos de tilreisende og han kommer til å bli buet kraftig på hver gang han er borti ballen. Selv det har blitt vanlig at store talenter bytter klubber internt i toppen av Premier League i dag står han mer enn noen annen som en representant for alt som er feil med den moderne fotballen.

Arve Vassbotten: Jeg hører nok til de som hadde trodd at Sterling skulle bli langt mindre sentral i City-laget enn han har blitt etter overgangen. Men han har vist i Liverpool, og han har bevist i Man City at han på sikt kan forsvare prislappen han ble sluppet for. Han er selvsagt en fare, men jeg har full tiltro til at alle i rødt, og ikke minst The Kop og våre kjappe backer, er fast bestemt på at i hvert fall ikke han skal få ødelegge festen på Etihad. 

Einar Kvande: Jeg frykter at Sterling kan bli sentral ja. Det er jo slett ikke uvanlig at tidligere spillere er ekstra motiverte når de møter sin gamle klubb, og derfor bidrar med scoringer eller målgivende pasninger. Jeg tror nok at en ganske stor andel av de som står på bortetribunen i morgen ikke har tilgitt Sterling for måten han oppførte seg på det siste halvåret i Liverpool, og måten han forlot klubben på, så han vil nok få høre det.

Arild Skjæveland: Det trur eg absolutt. Synes dessverre han har sett veldig bra ut så langt i City og om ikkje Sergio Aguero er klar frå start skulle ein tru han vil vikariere heilt oppe frå start. Liverpools stopparar likar ikkje bli utfordra på fart, så eg må innrømme eg er litt bekymra. At han får pipekonsert seier seg sjølv, men veit ikkje om eg meiner det er fortent.

Marius Rabben: Fansen kommer naturlig nok til å bue på Sterling fra start av, men det ville vel vært typisk om han skulle velte kampen i Citys favør. Jeg regner med at mye av fokuset før og under kampen er på ham, men samtidig tror jeg Clyne eller Moreno, avhengig av hvilken side Sterling spiller på, klarer å demme opp for farten hans. Det kan bli skumlere, tror jeg, hvis Sterling trekker mer inn sentralt og utfordrer spillere som Lucas, Skrtel og Lovren.

Lars Frøsland: Fotballsupportere er ganske hårsåre, så jeg forventer en massiv pipekonsert. Jeg skal selv på kampen, og vil ikke pipe mot den unge engelskmannen (så fremt han ikke tar med agenten)… Jeg er i tvil om Sterings psyke er god nok til å prestere godt mot Liverpool ennå, men hvis han ikke lar følelsene ta overhånd, blir jeg ikke overrasket om han scorer mot gamleklubben.

Tor Sandø: Raheem Sterling er en god spiller og han kan fort bli sentral. Liverpool har hatt til dels store utfordringer bak også etter at Klopp tok over, så dette kan være en kamp der Sterling vil bli sentral. Men det er jo lov å håpe at vi klarer å nøytralisere han såpass at han ikke lykkes. City har mange gode offensive spillere, så dette blir en stor utfordring for de røde. Sterling er nok godt forberedt på at de røde supporterne som tar turen til Etihad lørdag ettermiddag vil gi lyd fra seg. Jeg tror nok mange er sinte på måten han forlot oss på. Men dette er en del av dagens fotball, dessverre. Pengene rår og er mer framtrendende enn klubbfølelsen.

Hvilke følelser sitter du selv igjen med etter Sterling-overgangen?

Torbjørn Flatin: Personlig er jeg ganske «følelsesløs». Raheem Sterling er historie hos Liverpool FC og selv om avskjeden ikke var særlig sympatisk var i mine øyne agenten uansett den største skurken i det skuespillet. Liverpool fikk en fair pris for ham, og selv om vi selvfølgelig fortsatt kunne hatt bruk for ham sportslig er det snøen som falt i fjor. Let’s move on …

Tore Hansen: For meg ble Sterling-sagaen et testament for alt som var feil under Brendan Rodgers. Vår forrige manager gjorde mye bra for LFC og jeg har egentlig ingen store «grudges» mot ham. Likevel ble det av forskjellige årsaker en bratt kurve utfor stupet de siste 12 månedene. Samarbeidet internt i transferkomiteen, intern politikk og måten alle personlighetene våre forsvant ut av klubben på – samtidig med at han mistet mye standing internt blant spillerne var faktorer som medvirket til at Sterling gikk. Hvis Klopp hadde kommet ett år tidligere tror jeg også Sterling ville bitt på Anfield. I dag gidder jeg egentlig ikke å bruke så mye mer tid på saken, men LFC kan ikke fortsette å kvitte seg både med sine største profiler og største talenter. Den politikken må snus raskt.

Arve Vassbotten: Jeg føler meg fortsatt litt sjøsyk etter alt som ble sagt og gjort i sommer, og irritasjonen melder seg hver gang agenten har kommet med sine drypp i høst. Jeg må likevel med litt skam melde at det er ganger tidlig i sesongen der jeg følte  savnet av Sterling i laget, spesielt under Rodgers da det ble spilt med mer utilpasse vinger og vi virkelig hadde trengt den farten Sterling står for. Det savnet har blitt borte under Klopp. Alt i alt mener jeg fortsatt at det var riktig å selge en som var så lite interessert i å spille for Liverpool. Han viste på slutten av sesongen i fjor at han ikke taklet presset han var under så godt, kanskje det skjer igjen når han møter The Kop igjen på lørdag. 

Einar Kvande: Jeg tilhører de som har ment at Jordon Ibe er et vel så stort talent som Raheem Sterling, så jeg var ikke blant de som gikk «helt i kjelleren» når Sterling forsvant.  49 millioner pund syntes jeg var greit betalt for ham da Sterling ble solgt. Nå har Sterling gradvis blitt bedre og bedre, og viktigere og viktigere for City, mens Ibe hadde en svak innledning på sesongen for Liverpool, så jeg må vel innrømme at jeg har savnet Sterling mer enn jeg har likt. Heldigvis ser det nå ut til at Ibe endelig begynner å finne formen, så jeg håper at savnet av Sterling ikke blir like sterkt i månedene som kommer.

Arild Skjæveland: Sjølv om han var irriterande i vår kjem eg ikkje til å pipe sjølv. Meiner det var heilt innafor at han som ein av våre beste spelarar ønska å bli betalt deretter. Ikkje er han ein lokal gut ein kan forvente allverden til lojalitet til heller. Er redd £49 millionar vil vise seg vere best deal for Manchester City her.

Marius Rabben: Det er litt blandet, egentlig. Det var artig å følge ham fra akademiet til førstelaget og A-landslaget allerede som 17-åring, og han fungerte veldig bra med spesielt Suárez under sølvsesongen. Men etter det som skjedde i vår, med tvilsomme intervjuer og rare uttalelser, både fra ham og agenten, var et salg bare snakk om tid. Så man var kort fortalt forberedt på det, og mot slutten var det kanskje mer en byrde enn noe annet. Kjipt at han ikke spiller for Liverpool lenger, men det var ikke noe jeg brukte lang tid på å legge bak meg.

Lars Frøsland: Rent økonomisk var det en «fair deal». Man City betalte godt, men til gjengjeld fikk de et av fotball-europas aller største talenter. Jeg hadde foretrukket at han ble i Liverpool. 

Tor Sandø: Jeg er enig med Klopp i at overganger er normalt og en del av spillet. Det lå i kortene at Raheem Sterling før eller senere ville forlate oss til fordel for en stor og rikere klubb. At det ble Manchester City var ikke overraskende. Måten det ble gjort på, med en i overkant pengegrisk agent som står bak og presser på, kan vel alltids diskuteres. Slik er imidlertid fotballen blitt Pengene rår mer og mer. Klubbfølelsen mindre og mindre. Men Sterling er City-spiller nå. Om vi vil det eller ikke. Han spilte noen gode sesonger i rødt og så får vi gå videre. Ingen er større enn klubben og vi kan ikke holde på spillere som ikke ønsker å spille for klubben.

Hvilke tanker gjør du deg om City-kampen – blir dette «et nytt Chelsea» eller «et nytt Palace»?

Torbjørn Flatin: For Liverpool sin del er jeg overbevist om at det vil ligne mer på hvordan man gikk ut mot Chelsea. I de kampene hvor Klopp har møtt motstandere som har innstillingen om at de skal ha ballen mye mot Liverpool, som mot Tottenham og Chelsea, da har det høye presset fungert utmerket. Det gjør meg optimistisk foran møte med ligalederen, men jeg forventer at City vil spille langt mer offensivt enn hva Chelsea la opp til og de har også bedre offensive våpen. Samtidig er de himmelblå mer sårbare for kontringer mot seg. Manchester City har individuelle spillere til å avgjøre dette, men hvis Liverpool får kampen inn i sitt spor og tørr angripe når de har sjansen, da kan dette bli artig.

Tore Hansen: Jeg tror vi kommer mer til vår rett mot lag som forsøker å spille mot oss. Altså ikke slik for eksempel West Ham og Palace fremstår på Anfield, selv om sistnevnte var mye bedre enn sine rivaler fra London Øst. Derfor forventer jeg en nokså åpen kamp. Jeg tror vi kan henge med fra start til slutt, og håper på en positiv reaksjon etter siste kamp. For å vinne må vi nok likevel sette de sjansene vi får.

Arve Vassbotten: Dette er en kamp der alle poeng er bonus slik jeg ser det, men selv om vi traff en fartsdump mot Palace, har laget fått tilbake troen på at de kan vinne vanskelige kamper. Dette blir igjen en kamp der Klopps menn ikke trenger å styre kampen, og kan presse høyt. Jeg har oppriktig tro på «et nytt Chelsea».

Einar Kvande: Jeg håper inderlig at vi får en repetisjon av Chelsea-kampen, hvor jeg selv var tilstede i bortesvingen. Jeg må innrømme at det er lenge siden jeg har hatt det så morsomt og opplevd et slikt trøkk fra supporterne under en Liverpool-kamp, som på Stamford Bridge denne siste lørdagen i oktober. Nå er jeg ikke blant de som syntes at spillet vårt mot Palace var helt håpløst. Vi har spilt kamper hvor vi har vært mye dårligere denne sesongen enn vi var mot Palace – Manchester United borte og West Ham hjemme «springs to mind». Jeg må imidlertid innrømme at jeg frykter Citys angrepsrekke, dersom Sergio Aguero og David Silva starter denne kampen sammen med Raheem Sterling. Jeg har vel hatt bedre følelser foran kamper enn jeg sitter med foran morgendagens batalje. Statistikken til Liverpool på Etihad de siste årene gir ikke akkurat grunn til optimisme, men vi får håpe at «Klopp-faktoren» snur opp ned på alt. Han har tross alt aldri tapt for City!

Arild Skjæveland: Har stort sett dårlege minner frå City of Manchester Stadium dei siste åra, og må innrømme eg frykter denne mest av alle dei tøffe bortekampane denne første halvdelen av sesongen. Kun eitt poeng på dei siste fem kampane, og tilbyr du meg eitt poeng no så tek eg i mot! 

Marius Rabben: Det blir mye nærmere Chelsea, eller gjerne Tottenham, for City legger seg ikke bakpå. I starten av sesongen, før Juventus og West Ham slo dem på Etihad i løpet av fire dager i september, var de fullstendig overlegne, men siden har de vist noen få svakhetstrekk, som mot Spurs borte. Aston Villa klarte 0–0 hjemme sist, så det skal ikke være umulig for Liverpool å få med seg poeng her, men mot spillere som Agüero man luke vekk personlige feil, og heller håpe på at det klaffer fremover på banen.

Lars Frøsland: Jeg sitter med en følelse av at Liverpool kommer til å prestere brukbart, samtidig som jeg har vondt for å tro at Klopps mannskap får med seg alle tre poengene til Anfield. Jeg tipper 1-1, eller en marginal hjemmeseier. Liverpool har klart seg bra på bortebane mot topplagene, så får å bruke en klisjé: her kan alt skje!

Tor Sandø: Det blir et nytt Chelsea. Det er mulig jeg fortsatt befinner meg i Klopp-rus, men jeg har stor tro på poeng i kampen mot City. Vi spilte en god kamp mot Crystal Palace, men lyktes ikke og endte uten poeng. Jeg tror at vi ved hjelp av stor innsats, flere løpte kilometer enn City-spillerne og litt marginer på vår side, kan få med oss noe fra bortekampen mot tabellederne. Vi har spilt flere gode bortekamper denne sesongen og jeg tror at vi kan ta alle tre poengene og med det få kontakt med toppen. Forhåpentligvis spiller vi med Sturridge og Benteke på topp. Og med en Coutinho som har vist bedre form i det siste. Dette lukter nettkjenninger.