Tre kjappe før Southampton-kampen

Liverpool.no-redaksjonen gir sin dom etter de første Klopp-kampene, hvilken spiss som bør brukes og rotasjon på laget.

To kamper under Klopp. Hva er dommen din utifra det du har sett så langt? 

Torbjørn Flatin: 
Mye positivitet, og spillerne gir definitivt inntrykk av å ønske å spille for Jürgen Klopp. Kanskje prøver de litt for hardt for øyeblikket og at det kan bli mer kreativitet når skuldrene blir senket litt. Manageren har også hatt uflaks med mange skader, samtidig er det ingen tvil om at de problemene som var der mot slutten med Rodgers ikke vil forsvinne i en fei og i grunn bare er blitt forsterket.

Arild Skjæveland:
Det er er tydeleg at ein prøver å implementere ein ny spelestil, men det vil ikkje fungere over natta. Det er framleis dei same spelarane, og ting vil ta tid. Både Tottenham og Rubin Kazan kom til store sjansar, men ein føler seg likevel litt tryggare defensivt. Offensivt hakkar det veldig - men det kan skuldast både ny spelestil og at spelarane tilgjengeleg ikkje har vore det aller beste. Adam Lallana og Alberto Moreno har sett ut som to spelarar som har noko å bevise. Har vore veldig skeptisk til førstnevnte det siste året, men held han fram slik kan det bli bra.

Arve Vassbotten:
Det er godt å se så mange situasjoner der Liverpool klarer å fylle opp med spillere i og rundt 16-meteren igjen, vi truer motstanderne på en helt annen måte enn før. Vi er helt klart best og farligst når vi presser motstanderne til feil, setter fart framover og fyller på med spillere. Men mot etablert forsvar er vi fortsatt fantasiløse, og da kommer tydelig mangelen på selvtillit fram. Vi fremstår langt bedre defensivt, men man ser hvor sårbare man er når noen tar hvileskjær og ikke følger Klopps system til punkt og prikke.

Einar Kvande:
Jeg konkluderer med at det nok vil ta noe tid før Klopp får dette mannskapet til å spille den fotballen han ønsker. Jeg hadde heller ikke ventet noe annet. Rom ble som kjent ikke bygget på en dag....

Tor Sandø:
Mye bra. innsatsen har vært upåklagelig. Men fortsatt er det en del å gå på, spesielt framover på banen. Klopp har imidlertid fortsatt en høy stjerne hos meg. Han har satt solide avtrykk i laget og man kan bare begynne å glede seg til dette i større grad blir hans lag med hans spillere. Framtiden er rød og lys.

Lars Frøsland: 
Liverpool fremstår bedre organisert enn på lenge. Samtidig er det tydelig at laget har en lang vei å gå. Tottenham-kampen var en opptur, mens Rubin Kazan-matchen var mindre imponerende. Klopp trenger tid for å implementere sin stil, men jeg mener man allerede kan se konturene av noe positivt.

Hvilken spiss vil gjøre det best på topp i Klopps system? 

Torbjørn Flatin: 
I hvert fall ikke Divock Origi! 20-åringen har fått vist seg fram og dessverre bare gjort det mer klart at han i hvert fall pr. i dag ikke er god nok som spiss for Liverpool FC. Som type er jeg fristet til å si Danny Ings, og det var utgjort at han og Joe Gomez fikk disse korsbåndskadene. Daniel Sturridge kan være en meget god løsning, men spørsmålet om hans fysiske tilstand vil «alltid» ligge i lufta. Jeg er usikker på hvor godt Benteke vil fungere, å presse hardt høyt oppe virker ikke å være helt hans stil, men han vil definitivt være farligere og bidra med mer enn Origi.

Arve Vassbotten: 
Benteke har på mange måter minnet om Tom Hanks rollefigur i «Cast Away» på starten av sesongen. Alene med en ball, men isolert på en øde øy. Det tror jeg vil bli noe helt annet i Klopps system, hvor han vil får flere spillere rundt seg - akkurat som det er etterlyst tidligere. Jeg tror derfor han kan komme til langt mer sjanser under Klopp, og han har vist at han er effektiv. Origi jobber knallhardt, men er ingen goalgetter. Sturridge er etter min mening den giftigste spissen, men inntil skadeproblemene evt skulle gi seg er han kanskje bedre å ha som superreserve.

Arild Skjæveland:
Daniel Sturridge er Liverpools beste spiss, men han er ikkje kjent for sin arbeidskapasitet. Han har god fart, men han ligg og sparar seg og ventar på sjansen, og er ingen Milan Baros/Luis Suarez-type (einaste gongen det er greitt samanlikne dei to) som jaktar kvar einaste ball. Eg trur heller ikkje Liverpool har den typen angripar at det blir naturleg berre bruka ein om ein skal ha sitt beste lag. Eg har vore skeptisk til Divock Origi, men føler han har gjort det bra aleine på topp både mot Tottenham og Rubin Kazan. Problemet er berre at han ikkje er giftig nok. Eg trur ikkje ein må gå seg fast og tru Jürgen Klopp berre har eitt system med ein spiss, basert på Dortmund og dei to første kampane. Det var berre Origi som var tilgjengeleg. Han må nok jobba med det han har av spelarmateriale denne sesongen, og då skulle ein tru han må bruka både Sturridge og Benteke.

Einar Kvande:
Ut fra det jeg har sett til nå håper jeg svaret på det spørsmålet blir Daniel Sturridge. Men det var veldig synd med skaden til Danny Ings, for jeg tror han ville vært en god mann å ha på banen for Klopp nå i startfasen. Han er vel den av våre spisser som løper mest, og som er mest oppsatt på å gjenvinne ballen når vi mister den.

Lars Frøsland: 
For meg er det ikke noe tvil om at Liverpool er best når Sturridge er på banen. En Sturridge i kampform er han blant Premier Leagues beste spillere. Englands beste spiss! Ellers tror jeg skadde Danny Ings ville fungert bra i «gegenpressing-systemet». Origi passer kanskje greit, men er foreløpig et stykke unna å kunne dominere for et lag som Liverpool. Slik situasjonen er i dag med Ings langtidsskadet og Sturridge «konstant» på sidelinjen, ville jeg satset alt på at Benteke leverer.

Tor Sandø:
Sturridge. Origi har forlengst vist at han har mye å lære, men har fått verdifull førstelagserfaring. Og så vil jeg svært gjerne ha med Benteke sammen med Sturridge. Belgieren betyr mål. Synd med Ings. Han var virkelig på gang.

Med torsdagens kamp spilles det 6 kamper på 18 dager. Hvordan bør laget disponeres? 

Torbjørn Flatin: 
Det er vrient, ikke minst fordi laget desperat hadde behøvd en seier nå, uansett turnering. Svaret må likevel være at de tre kampene i Premier League må prioriteres. Uavgjort mot Rubin Kazan var definitivt ikke etter planen med et toppet mannskap, da jeg vil tro at med tre poeng mot russerne ville flere ha blitt igjen hjemme til returen. Nå blir de kommende kampene mot Rubin og Bordeaux i Europa League trolig helt avgjørende for hvilket lag som sannsynligvis følger Sion til cupspillet. Forhåpentligvis vil Benteke, Firmino og Sturridge komme tilbake og hjelpe situasjonen, selv om vi for eksempel har svært tynn dekning på backplassene, ikke minst nå som også Gomez er ute. Kanskje vil Klopp vurdere tre bak i cupkampene, for lettere å kunne avlaste enkelte spillere.

Einar Kvande:
Jeg er av den gamle skolen, og tilhenger av at et hvert fotballag til enhver tid skal stille med sitt antatt sterkeste mannskap. Derfor er jeg godt fornøyd med at Klopp tilsynelatende kommer til å rotere mindre på laget enn vi har vært vant med de siste årene.

Arild Skjæveland:
Laget er ikkje hekta av verken i kampen om topp fire eller Europa League. Til trass for ingen sigrar ligg ein faktisk på andreplass. Det var lei timing på skaden til Jordan Rossiter, for her er eg sikker på han ville få sjansen. Ein ser ut til å få viktige offensive spelarar tilbake frå skadar, men med alle desse kampane er eg meir bekymra for backane. Der er det frykteleg tynt bak førstevalga.

Arve Vassbotten: 
Utfordringen for Klopp er mangel på treningen å implementere sitt nye system på, og da tror jeg han må bruke kampene til det. En ting er den overordnede spillestilen, men det er også mange individuelle roller som det må jobbes med. Jeg tror viktigheten av å innarbeide dette trumfer slitasjefaren akkurat nå. At man nå har kniven på strupen i forhold til å få et par seire i Europa League, gjør valget om å ikke rotere for mye enklere. 

Lars Frøsland: 
Litt rotasjon er nødvendig, samtidig liker jeg tanken på å «spille inn» en grunnstamme. I forsvarsleddet ser jeg lite behov for rotering, selv om Skrtel kanskje kunne hatt godt av det. På midtbanen virker det naturlig at Lucas og Allen kan «dele» på plassen, mens i det offensive leddet er det større rom for rotering. Spillere som Lallana, Firmino, Milner, Origi og Ibe bør kunne roteres på.

Tor Sandø:
Liverpool sliter med skader og vi har ikke all verdens stall, så her blir det liten tid for hvile. Ligaen er vårt "Bread and Butter", så her gjelder det å henge med de beste. Dette gjelder også i Europa der vi bør få en trepoenger snart.