Tre kjappe før Swansea

Liverpool.no-redaksjonen diskuterer Simon Mignolet, Christian Benteke og angrepsrekka mot Swansea.

Synes du Liverpool har et keeper-problem? Hvem ville du benyttet i mål mot Swansea av Mignolet og Adam Bogdan om du hadde vært i managerens sko?

Arild Skjæveland: Eg meiner Liverpool har eit keeperproblem, og har hatt det lenge. Eg såg Christian Sørensen skreiv på twitter i går at nesten alle Mignolet sine tabbar og svake involveringar kjem når han får tid til å tenke, mens han er stort sett god når han handlar på instinkt, og eg trur det er mykje rett i det. Eg ønsker meg ein heilt annan keepertype, og då tenker eg ikkje berre på tabbane som den i går. Eg håpar Klopp ser mot heimlandet og forsterkar med ein ny mann. Det blir vel lite truleg i januar, men vertfall til sommaren. Mot Swansea vil eg likevel bruke han. Det var ein tabbe mot Bordeaux, men er han førstekeeper er han førstekeeper. Det å veksle mellom to fungerer sjeldan bra.

Tor Sandø: Jeg ville nok holdt på Mignolet. Men en slik tabbe som den mot Bordeaux går bare ikke an. Det får nok belgieren også høre i forkant av Swansea-kampen. Å holde på ballen i 21 sekunder er uakseptabelt. Han har ligget i grenseland også tidligere. Bogdan er et bra cover, men Mignolet er nok hakket bedre foreløpig. Jeg vil vel ikke gå så langt som å si at Liverpool har et keeperproblem, men blir ikke overrasket om det vurderes innkjøp av ny keeper i en av de to kommende transfervinduene.

Tore Hansen: Jeg vil ikke gå så langt som å hevde at vi har et keeper-problem. Men faktum er at helt siden Simon ble kjøpt har det vært spørsmål knyttet til jobben mellom stengene. Noen liker ham, andre ikke. Jeg antar at dette er en sak Klopp vil adressere i løpet at de to neste vinduene, og så gå for det han faller ned på videre – med eller uten Mignolet. Det så veldig dumt ut mot Bordeaux, og slike tabber blir sittende lenge i et supporterhode. Han er heller ikke god med beina og totalt sett ingen keeper skreddersydd for engelsk fotball. Likevel føler jeg at han er mye bedre enn sitt rykte. Han gjennomgikk en «krise» på denne tiden i fjor, og kom tilbake på overbevisende måte da Jones ble skadet kort tid senere og hadde mange gode kamper utover våren. Det står det respekt av, og han ble kåret til «årets spiller» av Former Players Association i mai. Personlig kan jeg huske en Grobbelaar som har gjort flere tabber på én sesong enn Simon, men jeg er åpen for vurderinger rundt keeperplassen. Likevel synes jeg ikke vi skal begynne å bytte mellom Mignolet og Bogdan. Keeperplassen er en «spesialjobb» og jeg har ikke sansen for å bytte på keepere midt i sesongen hvis det ikke er helt påkrevd.

Arve Vassbotten: Med unntak av situasjon mot Bordeaux synes jeg ikke man kan tilskrive Mignolet altfor mange tabber denne sesongen. Han er god på strek, og langt svakere i felt og på kommunikasjon kan det virke som. Men synes han har skjerpet seg noe på feltarbeidet. Selv om Bogdan har gjort det bra i de kampene han har spilt, vil jeg påstå det er klasseforskjell mellom han og Mignolet. Jeg skulle gjerne ønsket en keeper som var nærmere å utfordre Mignolet, og selvsagt aller helst en bedre. Men for meg er ikke dette den første posisjonen Klopp trenger å tenke på. 

Lars Frøsland: Jeg ville fortsatt med Mignolet i mål, men det betyr ikke at jeg er fornøyd med Liverpools sisteskanse. Belgieren har bedret seg, men han er fortsatt et stykke unna det nivået Liverpool trenger. Mignolet er god, men veldig begrenset. Ideelt sett oppgraderes han om ikke altfor lenge. 

Einar Kvande: Jeg må dessverre svare et ubetinget ja på spørsmålet om Liverpool har et keeper-problem. Jeg mener det var en unnlatelsessynd av klubbledelsen at man ikke fulgte med i timen når Petr Cech ble ledig på markedet i sommer, da Simon Mignolet i mine øyne ikke har de kvalitetene som kreves av en keeper i en toppklubb i Premier League. Mignolet er god på streken og har mange gode reaksjonsredninger, men feltarbeidet er så som så, og distribusjonen og igangsettingene hans er under enhver kritikk. Utspillene og utkastene hans får meg til å savne Pepe Reina. Med ballen i beina er Mignolet rett og slett svak. Han virker også å være en keeper med forholdsvis skjør selvtillit, som jeg mistenker sprer usikkerhet til forsvarsrekka foran seg. Ut fra det lille jeg har sett av Adam Bogdan i en Liverpool-trøye så langt, så virker ikke ungareren å stå mye tilbake for Mignolet. Jeg ville likevel valgt Mignolet som målvakt mot Swansea, rett og slett for å ikke knuse selvtilliten til belgieren fullstendig etter generaltabben i forkant av Bordeaux sin scoring. Jeg er på ingen måte overrasket over at det til slutt ble blåst frispark mot Mignolet for en slik forseelse, fordi han alltid holder ballen svært lenge før han setter i gang spillet. Jeg har sett tendensene til dette også i Premier League denne sesongen, og reagert på det, men 22 sekunder var langt i overkant! Mignolet klarer aldri å bestemme seg for å sette i gang spillet tidlig, i rak motsetning til nevnte Reina, som hadde dette som en av sine store styrker. Hadde jeg vært i Jürgen Klopp sine sko hadde jeg latt Mignolet stå mot Swansea, for så å bruke Bogdan i ligacupkampen mot Southampton kommende uke. Og så snart januarvinduet åpner hadde jeg vært på markedet etter en ny keeper. Jeg ser heller ikke bort ifra at Klopp kommer til å gjøre nettopp dette. Dog kan det være vanskelig å få tak i en god nok keeper i januar, og at tyskeren således må vente til sommervinduet.

Føler du at kampen mot Bordeaux ble en nedtur etter kampen borte mot Manchester City, til tross for avansement?

Arild Skjæveland: Satt vel kanskje og håpa dei første minutta at ein skulle fortsette der ein slapp mot Manchester City, men såg fort kva type kamp det kom til å bli, og at Bordeaux var betre enn eg kanskje før kampen hadde sett for meg. Det ser ut til at Liverpool har problem på heimebane, mot lag som legg seg djupare.

Tor Sandø: Avansement og seier på Anfield var viktig, men spillemessig er nok kampen et stort steg tilbake. Mange feilpasninger og det var langt unna den Klopp-fotballen som var på Etihad sist lørdag.

Tore Hansen: Kampen ble omtrent som forventet for min del. Et hakk eller to ned fra City-kampen – noen endringer på laget, og vi mangler fortsatt en del når vi må angripe og score mål. Derfor godt å ha Benteke tilbake. Nå er det bare å håpe at han får en bra «run» i laget og er ferdig med skadene. Jeg føler vi har spilt mer eller mindre uten spisser et helt år og det var herlig å se en scoringskåt angrepsspiller i aksjon igjen. Bortebane mot lag som City og Chelsea blir helt andre kamper enn hjemme mot mindre gode klubber. Her sliter vi litt med å finne nøkkelen. Kampen mot Bordeaux var imidlertid mye bedre enn mange andre hjemmekamper denne sesongen. Job done, let’s move on!

Arve Vassbotten: Jeg hadde siden lørdag gledet meg til å se Firmino igjen, som jeg synes var strålende da han runddanset City-spillerne med sin samba på Etihad. Slik sett leverte vel ikke han eller laget samme forestilling torsdag, men det var heller ikke det viktigste. Igjen snur vi en kamp der vi ligger under, og for meg var det nok en opptur under Klopp. der vi vinner når det gjelder som mest og kvalifiserer oss.  

Lars Frøsland: En seier er aldri en nedtur. Spillet var langt unna nivået mot Man City, men det var bare å forvente. Rent taktisk var kanskje City-kampen enklere enn torsdagens EL-kamp. Firmino, Coutinho, Lallana og Milner har gode ferdigheter som kontringsspillere. Liverpool sliter dog litt mer mot etablert forsvar. Daniel Sturridge - bli frisk!

Einar Kvande: Først og fremst er jeg veldig glad for at Liverpool allerede nå er klare for cupspillet i Europa League. En seier mot en europeisk middelhavsfarer kan heller aldri måle seg med en borteseier over en topp fire-rival i England. Borteseirene mot Chelsea og Manchester City er den type kamper som får blodet til å bruse ekstra sterkt i en supporterkropp. Intense kamper hvor kroppen sitrer av spenning gjennom 90 minutter, selv når du tilsynelatende har en komfortabel ledelse. Jeg synes egentlig Liverpool gjorde en grei førsteomgang mot Bordeaux, om vi ser bort i fra brøleren til Mignolet. Det første kvarteret av andre omgang var også ok, men så gikk det jamt nedoverbakke etter det, og den siste halvtimen synes jeg vi spilte svakt.

Mener du at Benteke spilte seg inn i startoppstillingen mot Swansea, og hvordan vil du komponere angrepsrekka mot waliserne?

Arild Skjæveland: Absolutt. Kontringstrioen Lallana, Coutinho og Firmino var heilt super på Etihad, men dette blir ein heilt annan type kamp der Swansea ligg lavt og Liverpool vil ha ballen meir. Christian Benteke kunne fort ha scora fleire mot Bordeaux, og har sett bra ut lenge. Han fortener absolutt startplassen, og spesielt på heimebane der Liverpool skal styre spelet og angripe.

Tor Sandø: Jeg tror jeg ville spilt slik som mot City, med Lallana og Firmino. Benteke er en god spiller, bevares, men det gikk sånn på skinner mot City at jeg ville brukt det laget også denne helgen.

Tore Hansen: Det beste med å ha Benteke tilbake er at det gir nye muligheter. Selv om trioen Coutinho-Lallana-Firmino var fantastiske mot City, vil det ikke funke i alle kamper tror jeg. Vi får ikke så mye rom og åpninger på hjemmebane at de like enkelt kan sette ut forsvaret og briljere på samme måte. Derfor er det godt å ha en scoringsfarlig spiss tilbake. Fem mål på ni starter er en bra statistikk. Når Benteke med rå kraft dundrer inn 2-1-målet er det ikke bare et fantastisk mål, men vi har ingen andre som kan gjøre det på samme måte. Christian Benteke bør være med fra start søndag også.

Arve Vassbotten: Jeg vil gjerne se laget vi startet med mot City på nytt, og ha Benteke i bakhånd fra benken. Hvis ikke Coutinho blir klar igjen, er det selvsagt at Benteke skal inn. 

Lars Frøsland: Bentekes scoring var nydelig. Han viste ferdigheter verdi en topp fire-spiss! Jeg er fremdeles i tvil om han er riktig mann for Klopps angrep, men uten Sturridge – og med få andre i scoringsform, vil det være merkelig å benke Benteke. Slik ser «mitt» angrep ut mot Swansea (med Klopps foretrukne «juletre-formasjon" som utgangspunkt).

Can - Allen - Milner

Coutinho - Firmino

Benteke

Det er viktig at Milner og/eller Can bidrar med løp fra midtbanen, særlig når Coutinho og Firmino trekker ut mot kantene. Det er også viktig at en av brasilianerne er nærme Benteke. Milner kan stå for «nødløsningen» med innlegg fra dypet. Som scoringen mot Southampton. Dersom Coutinho ikke er friskmeldt kan Lallana gå inn i den rollen. 

Einar Kvande: Personlig mener jeg at Christian Benteke var Liverpools bestemann med klar margin mot Bordeaux, og synes å være i god form. Hvordan man komponerer angrepsrekka mot Swansea avhenger mye av Philippe Coutinho. Blir ikke brasilianeren friskmeldt, er Benteke selvskreven på laget, med Lallana og Firmino til å støtte seg. Jeg synes Lallana gjorde en god kamp mot City, men dersom Coutinho er kampklar hadde jeg nok droppet den tidligere Southampton-kapteinen fra startoppstillingen for å gjøre plass til Benteke mot waliserne.