Tre kjappe før Tottenham-kampen

Liverpool.no-redaksjonen om tro og tvil, Klopps første kamp og egne tabelltips.

Hva slags fotavtrykk ser du for deg at Klopp har satt på laget før første kamp? 

Torbjørn Flatin:
Først og fremst at de med en liverbird på brystet spiller med mer glød. Det at både spillere og fans har fått fornyet energi og tro må utnyttes og jeg blir veldig skuffet om Liverpool blir sittende bakpå på White Hart Lane. Hvorvidt han gjør noen grep allerede angående laguttak og formasjon skal også bli veldig spennende å se.

Einar Kvande:
Tatt i betraktning at Klopp bare får jobbe med en fulltallig tropp i 2-3 dager før kampen mot Tottenham blir jeg mektig imponert dersom vi ser at han har satt sitt preg på laget allerede på White Hart Lane. Motivasjonen og innsatsen til spillerne vil kanskje være ekstra høy, i og med at de vil være giret på å vise seg frem for sin nye sjef, men jeg tviler på at tyskeren har fått nok tid på seg til å sette særlig preg på laget ut over dette.

Arve Vassbotten:
Klopp brukte en pressekonferanse på å vise fans og presse hvilken mesterlig motivator han er, og det har sikkert smittet over på laget som vil ha et nytt energinivå. Det er nok ikke mye han har rukket å få på plass på treningfeltet, men jeg tipper vi får se et Liverpool-lag som allerede nå vil presse høyt i banen. Jeg forventer ikke noen festfotball ennå. Utifra de signalene han har gitt, er han opptatt av å få orden på det defensive før den kreative jobben begynner for alvor.  

Tor Sandø:
Jeg tror vi vil se et lag med mer innsats og mer sult, fra spillere som gjerne vil overbevise deres nye sjef om at de fortjener en plass på laget. Han får ikke mange treningene med fullt lag før kampen mot Tottenham, men jeg tror inspiratoren Klopp skal ha fått gjort nok til å ta alle poengene.

Lars Frøsland:
Klopp vil trolig ikke ha fått gjort de store justeringene på treningsfeltet. Først og fremst har han bare vært manager i kort tid, i tillegg har store deler av troppen spilt landslagsfotball, og dermed ikke fått deltatt på alle øktene. Likevel tror jeg Klopps tilstedeværelse og evner som motivator kan gi en effekt allerede mot Tottenham. Spillerne vil være tente – ingen vil skuffe den nye, engasjerende manageren.

Har du gått fra å være «en tviler til en troende» etter den første uka med Klopp? 

Torbjørn Flatin:
Ja! Jeg innrømmer glatt at dette har gitt meg et stort løft og ser virkelig frem til de kommende kampene. Med hånden på hjertet kan jeg vanskelig se at Liverpool kunne få tak i en bedre manager enn Jürgen Klopp.

Arve Vassbotten:
Uten tvil! Forrige fredag ga Jürgen Klopp sitt første intervju, og det opplevdes som om han uanstrengt skrudde i en ny lyspære, i et rom der den gamle hadde røket for noen uker siden. Alt han sa ga mening, og han var enda mer karismatisk, sjarmerende og motiverende enn man hadde hørt på forhånd. Så ja, jeg er troende, men jeg forventer samtidig ikke at det er denne sesongen han skal levere for fult. Det jeg er overbevist om er at Klopp er manageren Liverpool har lengtet etter. Det er utrolig deilig å ha ha fått en manager som mange misunner oss, en manager fra den aller øverste hyllen. 

Einar Kvande:
Hehe, det er liten tvil om at Klopp er en utrolig karismatisk fyr, som er god til å snakke for seg. Og jeg er positiv til mannen. Men foreløpig sitter jeg vel litt på gjerdet, og velger se litt an hvor dette bærer hen rent sportslig før jeg deltar i noen avgudsdyrkelse av tyskeren. Han har vel selv sagt at han ikke er Jesus, og har problemer både med venstrekjøring og å gå på vannet. Så da tar det vel litt tid å gjøre vann til vin også. Jeg er veldig enig med Klopp når han sier at vi må ha tålmodighet med ham. Dette er viktig. Skal man bygge noe fra grunnen, tar det tid. Den tiden er det særs viktig at vi som supportergruppe gir ham. Jeg frykter at deler av supporterskaren er litt for utålmodige, og dermed spiller på lag med tabloidmediene - snare til å hause opp, og snare til å spenne bein under den de har hauset opp. Jeg er egentlig mer redd dette, enn at Klopp ikke skal innfri på sikt. Fallhøyden blir utrolig stor når noen blir genierklært slik Klopp er blitt denne uka, og da kan de som hyller ham som en Messias nå fort også bli de første til å rope «korsfest, korsfest». Men det er gøy med ordspill da, så håper på en skikkelig klopptoberfest med kloppidrett av beste merke, der kloppsfintene sitter som de skal og at både Spurs, Southampton og Chelsea klopper helt sammen etter at de røde har kloppsvisitert dem.

Tor Sandø:
Jeg er nok en av dem som absolutt er blitt en troende etter en lang periode som tviler. Jeg er også blant dem som synes det var rart at Rodgers ikke ble avskjediget etter siste sesong og den elendige avslutningen. Men nå ble det som det ble og med Klopp som skipper skal det absolutt være muligheter for å få båten på rett kjøl igjen.

Lars Frøsland:
Det kan man si. Etter Liverpools beryktede andreplass-sesong, har det vært mange mørke skyer over Anfield. Rodgers fant aldri formelen etter Suárez forlot klubben. Klopp er en manager jeg lenge har beundret! I tillegg har han sjarmert hele Liverpool bare på noen få dager. Jeg vil ikke si jeg direkte var en tviler; men nå er jeg i hvert fall en troende!

Hvilken plass tippet du Liverpool på før sesongen - og hva tipper du nå? 

Einar Kvande:
Jeg tippet 5.plass før ligastart. Klopptimisten i meg sier nå 4.plass.

Arve Vassbotten:
Jeg var optimist før sesongen, og tippet fjerdeplass. Det tipset har jeg ikke hatt spesielt tro på de siste ukene, men med Klopp inn kan jeg ikke annet enn å ha troen på det igjen. 

Torbjørn Flatin:
Jeg tippet Liverpool på 5.plass og ut fra det som skjedde de første ukene virket det å være et veldig realistisk tips. Nå har i det minste håpet steget angående mulighetene til å komme inn blant topp fire, selv om det vil være rart om ikke resultatene blir noe blandet under den første tiden med Klopp.

Tor Sandø: 
Jeg tippet Liverpool på fjerdeplassen i årets Premier League og velger å stå lojalt og trygt til det tipset. Tror fort vi kan klatre enda lenger opp på tabellen også.

Lars Frøsland:
Jeg tippet Liverpool på 5. plass. Jeg tror det skal godt gjøres å komme høyere enn det. Samtidig, dersom Chelsea ikke finner tilbake til formen, vil det jo være en plass «up for grabs» – da håper jeg Liverpool er klar til å gripe sjansen.
Jeg tipper fortsatt 5. plass.

LES OGSÅ: Liverpool i 4-2-3-1 formasjon?