Tre kjappe foran Man Utd-kampen

Liverpool.no-redaksjonen om forsvaret, Coutinho-erstatter og bruk av en eller to spisser.

Lørdag spiller Liverpool sin andre storkamp for sesongen mot Manchester United borte.  

Ville du gjort endringer i forsvaret etter tapet mot West Ham? 

Torbjørn Flatin:
Nei, det var de samme fire som var med og holdt nullen i de tre første kampene, inkludert borte mot Arsenal. Jeg forstår at det er diskusjoner rundt Lovren/Sakho og Gomez/Moreno, men jeg ville startet med de sistnevnte i Bordeaux på torsdag med beskjed om at «sørg for å gjøre det vanskelig å bli satt ut igjen til neste kamp». Lørdag er feil tidspunkt å fikle med det forsvaret Rodgers har prøvd å kjøre inn i hele sommer.

Einar Kvande: 
Må innrømme at jeg ikke stoler helt på Dejan Lovren, og hadde ikke hatt noe imot at Mamadou Sakho hadde kommet inn på laget til denne kampen. Sidebackene ønsker jeg ikke å rokke ved, selv om jeg synes Joe Gomez spilte sin klart svakeste kamp så langt mot West Ham. Hans manglende evne til å bruke venstrebeinet er et problem i kamper hvor vi dominerer ballinnehavet og må finne løsninger mot lag som «parkerer bussen», som mot West Ham. Han klarte rett og slett ikke å få slått innlegg når sjansen bød seg. Men tipper at vi blir liggende dypere og satser mer på kontringer på Old Trafford, og aner samme kamputvikling som mot Arsenal.

Arve Vassbotten:
Forsvaret er den lagdelen som har fungert best før West Ham-kampen, og jeg synes man skal være forsiktig med å endre for mye på et forsvar som tross alt holdt nullen i tre kamper på rad før dette. Lovren tabbet seg ut sist, men jeg ville gitt han en ny sjanse til å slå tilbake. Ingen er vel mer opptatt av å få sin revansj enn ham nå. Men med en tabbe til er det ‹game over», og inn med Sakho.

Arild Skjæveland:
Vanskeleg, og eg er ikkje veldig begeistra for verken Mamadou Sakho eller Dejan Lovren, men eg trur eg ville køyrt same forsvaret som sist. Berre fordi eg ikkje trur ein er tent med all usikkerheten der Sakho og Lovren kvar gong då vil vere der på lånt tid, all den tid Brendan ikkje ser ut til å stola på Sakho, og i utgangspunktet føretrekk Lovren.

Hvem bør erstatte Coutinho? 

Arild Skjæveland:
Om Jordan Henderson er klar igjen vil eg ha han, James Milner og Lucas Leiva på banen mot Manchester United. Viss alternativet då er Adam Lallana eller Roberto Firmino vil eg håpa det blir brassen.

Torbjørn Flatin:
Jeg ville satt inn Danny Ings. Han vil være heltent, forhåpentligvis ikke for tent, til en slik oppgave.

Einar Kvande: 
Her er jeg veldig i tvil. Ser at mange vil ha inn Danny Ings. Personlig tror jeg han ville ha kommet mer til sin rett i en kamp som den mot West Ham, og føler at Manchester United borte mer er en kamp for Jordon Ibe eller Adam Lallana, om sistnevnte blir skadefri i tide. Hadde jeg vært i managerens sko, ville jeg nok gått for Ibe til denne kampen. Og det sier jeg ikke bare fordi han er på Fantasy-laget mitt … Han kan fort bli solgt før helgen anyway, da jeg ikke er trygg på at Rodgers tenker i de samme baner som meg.

Arve Vassbotten: 
De to førstevalgene Henderson og Lallana ser ut til å gå gå glipp av kampen, og da er jeg veldig usikker. Vi har veldig mange gode offensive spillere når alle er friske, nå er vi mer sårbare. Jeg ville gitt Ibe en ny sjanse, men tror det blir Ings. Begge de er i hvert fall sultne på å bevise noe nå.

Foretrekker du at det spilles med én eller to spisser på Old Trafford? 

Einar Kvande: 
Jeg hadde foretrukket to mot West Ham. Men mot Manchester United på Old Trafford ville jeg gått ut på samme måte som mot Arsenal med to unntak. De to unntakene er som nevnt Ibe for suspenderte Coutinho, og Sakho for Lovren. Men svaret på spørsmålet blir altså én spiss. Dersom Henderson blir klar ville jeg kjørt ham inn i stedet for Can.

Arve Vassbotten:
Vil veldig gjerne se Liverpool med to spisser og en diamant på midten, fordi jeg tror vi ville utnyttet Benteke bedre da og hatt noen som enklere kunne plukket opp stussene hans. Men tror ikke dette er kampen for det - i hvert fall ikke fra start. Her mener jeg man bør kjøre samme opplegg som mot Arsenal. Og får vi ett poeng med oss borte på Old Trafford, har vi gjort jobben.  

Torbjørn Flatin:
Jeg ville ikke hatt et angrepspar på topp. Nå tror jeg dette er en type kamp hvor formasjon og system ikke er særlig vesentlig, her gjelder det at alle elleve gjør en helhjertet og disiplinert jobb, hvis ikke blir det tap uansett hvor mange en bruker fremme eller bak. Jeg vil tro at Rodgers vil bruke noe i nærheten av 4-1-4-1, hvor han bruker Lucas bak to sentrale midtbanespillere og hvor de to som flankerer Benteke vil ha klare defensive oppgaver, men hvor det i hvert fall i perioder også vil bli prøvd å presse høyt.

Arild Skæveland:
Christian Benteke har vore veldig aleine på topp. Eg trur eg heller mot at eg vil sjå Danny Ings frå start før Jordon Ibe, som ser ut til å vera langt frå storformen. 

LES OGSÅ: Ballinnehavet har gått ned hver sesong