Treffer sjelden med gratissigneringer

James Milner blir den 14. spilleren Liverpool henter gratis fra en annen klubb de siste ti årene. Tidligere har det gått så som så...

James Milner er klar for Liverpool, og kommer som Bosman-spiller 1. juli. Det er ingenting som tilsier at han vil lide samme skjebne som klubbens tidligere gratissigneringer, men vi har tatt en kikk på spillerne Liverpool har hentet gratis de siste ti årene. Her har det vært mye benkesliting på høy lønn. Kun én av spillerne har man klart å få penger for ved salg.

 

Mauricio Pellegrino

Kom fra: Valencia

Den argentinske midtstopperen ble hentet i januarvinduet, og var en spiller Rafael Benítez kjente godt. Fikk 12 kamper for Liverpool (11 fra start) og var en viktig mann på treningsfeltet. Fikk etterhvert en jobb i trenerteamet til Rafa.

 

Miki Roque

Kom fra: Lleida

Fikk et innhopp mot Galatasaray i Champions League i 2006, da han kom inn for Xabi Alonso i et 3-2 tap. Gikk så på tre utlån til Oldham, Xerez og Cartagena, før han gikk permanent til Real Betis. Døde tragisk av kreft etter et års sykdom i 2012.

 

Boudewijn Zenden

Kom fra: Middlesbrough

Nederlenderen var over toppen da han kom til Liverpool sommeren 2005, etter en meget god sesong for Middlesbrough. Rafa ønsket spillere med Premier League-erfaring etter en skuffende sesong i ligaen. Han begynte å finne formen på senhøsten 2005 etter en ujevn åpning, men fikk dessverre en korsbåndskade i kneet som spolerte resten av sesongen. Ble etterhvert fjerdevalg på midtbanen og klarte ikke spille seg til fast plass på laget. Spilte 47 kamper og scoret to mål for LFC. Ble frigitt i 2007 og signerte for Marseille. 

 

Robbie Fowler

Kom fra: Manchester City

Robbie Fowler returnerte til Liverpool i januar 2006, og kom gratis far Manchester City. Spilte 30 kamper og scoret åtte mål i sin andre periode i klubben. Opprinnelig skrev han kun under for et halvår, men fikk forlenget kontrakten med ytterligere et år. Det ble mye benkesliting den siste sesongen, og scouseren ble frigitt etter sesongslutt 2006/07. Fowler fortsatte karrieren i Cardiff City.

 

Andriy Voronin

Kom fra: Bayer Leverkusen

Mannen med den lyse hestehalen kom til Liverpool fra Bayer Leverkusen sommeren 2007. Han fikk 40 kamper for Liverpool, og scoret seks mål. Ukraineren ble utlånt til Hertha Berlin for sesongen 2008/09, hvor han ble en suksess. Han fikk begrenset med spilletid da han returnerte for 2009/10-sesongen, og ble solgt til Dinamo Moskva for £1,8 millioner i januar 2010.

 

Philipp Degen

Kom fra: Borussia Dortmund

Høyrebacken kom til Liverpool sommeren 2008. Sveitserens karriere på Anfield ble et mareritt. Han skrev under på fireårskontrakt, men gikk skadet omtrent hele perioden sin i klubben. Ble utlånt til Stuttgart i 2010/11-sesongen, men heller ikke der fikk han særlig med spilletid. Fikk totalt 13 kamper på sine tre sesonger i Liverpool, før partene ble enig om å avslutte samarbeidet i august 2011. LFC måtte betale han ut av det siste året av kontrakten og frigi ham.

 

Maxi Rodriguez

Kom fra: Atletico Madrid

Den rutinerte argentineren var en populær mann blant fansen, som sang navnet hans til melodien «Heartbeat». Kom til Liverpool i januar 2010, og spilte spesielt godt under Kenny Dalglish mot slutten av 2010/11-sesongen hvor han scoret ti mål. Totalt ble det 17 scoringer på 73 kamper, før turen gikk videre til Newell’s Old Boys, etter spillerens eget ønske i 2012.

 

Milan Jovanovic

Kom fra: Standard Liege

Kom i 2010, og ble en fiasko fra ende til annen i Liverpool. Serberen fant seg ikke til rette i klubben, og spilte bare 18 kamper for LFC. Sommeren 2011 ble han enig med Anfield-klubben at han kunne forlate LFC dersom han fant seg en ny klubb, og ble fratatt sitt trøyenummer - nr 14. Det overtok Jordan Henderson da han kom inn samme sommer. Gikk etterhvert til Anderlecht.

 

Joe Cole

Kom fra: Chelsea

Med draktnummer 10 og høye forventninger signerte Joe Cole sommeren 2010. Det skulle gå alt annet enn bra… Den tidligere storspilleren fra Chelsea virket veldig tung, og ble utvist allerede i sin første kamp mot Arsenal. Var på veldig høy lønn i LFC, og ble utlånt til Lille for sesongen 2011/12. Fikk forlate Liverpool og gå til West Ham i januar 2013, etter at Liverpool betalte en sluttpakke på £3 millioner for å bli kvitt ham.

 

Craig Bellamy

Kom fra: Manchester City

Kom foran 2011/12-sesongen, og er en av de beste gratissigneringene klubben har gjort de siste ti årene. En spiller som ga absolutt alt hver gang han var på banen, men hadde et litt trøblete kne i sin siste periode på Anfield. Han kunne dermed ikke spille mer enn en kamp i uka. Fikk 37 kamper og scoret ni mål i sin andre periode i klubben. Kenny Dalglish ville veldig gjerne beholde waliseren, men han ville hjem til Wales og skrev under for Cardiff i august 2012.

 

Alexander Doni

Kom fra: Roma

Den brasilianske målvakten ble hentet av Kenny Dalglish, som ønsket å hente en rutinert keeper som reserve for Pepe Reina sommeren 2011. Han fikk fire kamper i ligaen i 2011. Sommeren 2012 returnerte han aldri til klubben, og i januar 2013 ble han løst fra sin kontrakt på grunn av hjertetrøbbel.

 

Kolo Touré

Kom fra: Manchester City

Liverpool nummer 4 er en svært rutinert og merittert spiller, som har vunnet ligagull i både Arsenal og Manchester City. Ble hentet inn sommeren 2013/14 som cover, og fikk nylig forlenget avtalen med enda en sesong. Fikk en meget god start i Liverpool, men bemerket seg med noen brølere i 2013/14-sesongen. Har så langt 45 kamper for Liverpool FC.


Listen er fra Jonny Stokkeland, LFC Official Archives.