Tror Can snart får landslagsplass

Dietmar Hamann forventer at Emre Can vil få sjansen på landslaget snart. Didi har latt seg imponere av landsmannen de siste ukene.

Emre Can har nettopp fylt 21 år, og har den siste tiden spilt seg til fast plass på Brendan Rodgers sitt lag. Dietmar Hamann tror ikke veien er lang til landslagsspill for den regjerende verdensmesteren.

 

- Det er stor konkurranse i Tyskland for øyeblikket, og spesielt på midtbanen. Schweinsteiger er det fortsatt, du har Khedira, Bender-brødrene, så det er en posisjon med mange spillere, og det er stor konkurranse, sier den tidligere tyske landslagsspilleren til Liverpoolfc.com.

 

- Han er en ung gutt, og dersom han spiller bra for Liveprool, og presterer hver uke slik som han gjør for øyeblikket, er jeg sikker på at det ikke er lenge til han får en telefon av manageren. Jeg er ganske sikker på at dersom han utvikler seg slik han har gjort de to siste årene, og fortsetter, vil vi før eller senere se ham på landslaget. Han er en spiller det er behov for i alle lag.

 

Can har en rekke kamper for aldersbestemte landslag. Han har én landskamp for U15, åtte for U16, 22 for U17, fem for U19 og åtte kamper for det tyske U21-landslaget. I desember rapporterte Bild at Liverpools nummer 23 var i Joachim Löw sine planer for EM 2016.

 

Hamann, som selv spilte 59 kamper for sitt land, er begeistret for sin landsmann.

 

- Han er fysisk sterk, en god pasningsspiller og teknisk begavet. Når en eller to av de eldre spillerne i det tyske laget legger opp, er jeg sikker på at tiden hans vil komme og vi får se ham i en Tyskland-drakt.

 

Didi er ikke overrasket over Can sitt spill de siste ukene.

 

- Jeg har ikke blitt overrasket, fordi jeg vet hva han kan tilby. Han er veldig teknisk begavet, en god pasningsspiller og har godt overblikk. Han har et godt øye for pasningsspillet. Han hadde det tøft da han først kom hit, fordi fotballen er annerledes i Premier League, og det er noe jeg selv har opplevd.

 

- Han er en allsidig spiller, som spilte i ulike posisjoner for Leverkusen forrige sesong. Det er grunnen til at han har gjort det bra i en bakre treer. For fremtiden tror jeg rollen som defensiv midtbane trolig er hans beste posisjon, avslutter Hamann.