Tror Can vil vise seg som et kupp

Brendan Rodgers mener Liverpool-nykommer Emre Can (21) er som skapt for Premier League.

– Han har allerede vist sin verdi for oss. I løpet av de neste årene er det ingen tvil om at han kommer til å vise seg som et skikkelig kupp. Vi betalte mye penger for en ung spiller, men han er et nydelig talent og en fantastisk spiller. Fysikken og kraften hans er som skapt for Premier League, roser manager Rodgers.

Les også: – Markovic og Can er intelligente spillere

Can har bekledd roller som midtstopper, fremskutt midtbanespiller, dyp midtbanespiller og bred midtbanespiller siden han kom til Liverpool fra Bayer Leverkusen i fjor sommer. Siden 1-0-seieren mot Burnley 2. juledag har 21-åringen vært fast inventar på Liverpool-laget, og Rodgers har latt seg imponere av unggutten. På dagens pressekonferanse på Melwood tok han tid til å berømme Can.

– Anvendeligheten var en av grunnene til at vi kjøpte ham. Noen av de beste spillerne kan bekle nesten hvilken som helst posisjon på banen. Emre er slik. Han hadde litt erfaring, men samtidig har han bare én hel sesong bak seg. Han kom igjennom Bayern München-systemet og gikk til Leverkusen. Det er bare én sesong på toppnivå, sier Rodgers ifølge Liverpools offisielle hjemmeside.

Les også: Can imponerer Touré

Liverpool-sjefen beskriver den tyske U21-landslagsspilleren som «mulitifunksjonell».

– Han kan bruke begge bein, har god balanse og er aggressiv i stilen. Han behersker flere posisjoner godt. Som dere har sett, har han vært enestående siden han fikk sjansen her.