Tror Clyne stilner Sterling

– Han har vært en veldig smart signering, sier Adam Lallana om høyreback Nathaniel Clyne.

Sommerkjøpet har spilt samtlige ligakamper for Liverpool denne sesongen, og Lallana, som spilte med Clyne i Southampton, er imponert over hvor fort han har tilpasset seg livet på Anfield

 – Han har funnet seg til rette så fort! Det han gjør, går nesten umerket forbi. Det er typisk «Clyney». Uke inn, uke ut, så får man veldig stabile kamper av ham. Han er veldig solid defensivt og en trussel fremover, med mange innlegg i boksen, sier Lallana til Liverpool Echo.

– Vet hva han er kapabel til

Nå venter sesongens kanskje tøffeste bortekamp når Manchester City står på motsatt banehalvdel på Etihad. Vertene stiller trolig med Raheem Sterling fra start, men Liverpools høyreback er mer enn god nok til å stoppe 20-åringen, mener Lallana.

– Raheem kommer til å være en enorm trussel. Vi vet alle hva han er kapabel til med den store farten, men jeg har enorm tillit til «Clyney». Han er så solid. Det er ikke mange som kan ta «Clyney», sier han.

24-åringen, som har erstattet Glen Johnson på backplassen, kostet bare 12,5 millioner pund da han ble hentet i sommer. Nå har ingen i rødt har spilt flere kamper hittil denne sesongen.

– Presterer på et skikkelig høyt nivå

– Han har vært en veldig smart signering av Liverpool. Jeg visste fra tiden i Southampton hva han er kapabel til, og han presterer på et skikkelig høyt nivå for både Liverpool og England, legger Lallana til.

Saken fortsetter under.


OFFENSIV: Clyne ble matchvinner da de røde avanserte i ligacupen i oktober. (Video: TV 2)

Det kommer trolig til å bli en del dueller mellom Clyne og Sterling i dag, og de tilreisende supporterne fra Liverpool kommer til å gjøre sitt for å vippe sistnevnte ut av oppgjøret fra tribuneplass.

– Jeg tror han er ganske glad for at kampen er på Citys bane, svarer Lallana, som samtidig ikke legger skjul på at han noen ganger føler med den tidligere Liverpool-junioren.

– Kunne vært håndtert bedre

I forkant av overgangen fra Anfield til Etihad i sommer, noe som innbar en kontrakt vært 49 millioner pund inkludert bonuser, havnet Sterling stadig i negativt fokus blant supporterne grunnet detaljer utenfor banen.

– Det er ingen hemmelighet at dette kunne vært håndtert litt bedre. Mye av det ble offentlig kjent, noe om ikke var bra eller riktig for Raheem. Han ønsket å konsentrere seg om fotballen forrige sesong, men såpass mye kom ut i offentligheten, og det er så mange folk som snakket om det.

– Til syvende og sist har han rett til å ta et eget valg. Han bestemte seg for det han ville gjøre. Vi tok farvel i sommer, og ønsket ham alt vel for fremtiden, konkluderer Lallana.

Avspark mellom Manchester City og Liverpool er klokka 18.30 norsk tid.