Tror det står mellom Ancelotti og Klopp

To velkjente og klubbløse managere er de største favorittene til å ta over Liverpool-jobben.

I kveld bekreftet klubben at Brendan Rodgers (42) er ferdig i klubben med umiddelbar effekt, og klubbeierne melder at jakten på ny sjef er godt i gang. Men hvem er nærmest managerstolen på Anfield?

Jürgen Klopp (48) og Carlo Ancelotti (56), ifølge et nærmest samstemt, engelsk pressekorps.

Førstnevnte, som tidligere har trent to klubber, forlot Borussia Dortmund i sommer for å ta et «friår». I den tyske klubben vant han blant annet Bundesliga to ganger, cupen én gang og kom til Champions League-finalen. Fra før hadde han tilbrakt totalt 18 år – sju år som manager – i Mainz.

Suksessfull duo

I likhet med Klopp står Ancelotti også uten klubb etter at han mistet managerjobben i Real Madrid i sommer. Som sjef for de kongehvite vant italieneren både Champions League, UEFA Super Cup, VM for klubblag og den spanske cupen.

Han ble ansatt av Madrid-klubben etter halvannet år som manager for Paris Saint-Germain. Ancelotti tok over det franske hovedstadslaget halvveis inn i 2011/2012-sesongen, og avsluttet som nummer to. Den påfølgende sesongen ble det ligagull.

Tidligere har Ancelotti vunnet Premier League, FA-cupen og Community Shield med Chelsea, og han har opplevd stor suksess som sjef i AC Milan. Fra 2001 til 2009 vant han Champions League to ganger, ligaen én gang og løftet flere cuppokaler. I tillegg har han managererfaring fra Juventus, Parma og Reggiana.

Motstridende meldinger

– Jeg er blitt fortalt av mine tyske kilder at Klopp blir den neste manageren til Liverpool Football Club, skriver Jan Åge Fjørtoft, ekspert på tysk fotball, til sine Twitter-følgere i kveld.

Påstanden støttes av en bosnisk avi, Pravda, som allerede i går hevdet at Zeljko Buvac, assistenten i Borussia Dortmund, skal følge Klopp til Anfield.

Men tabloidavisen Daily Mirror skriver at klubben tok kontakt med Ancelotti i forrige uke. Faktisk skal han ha vært i New York samtidig som Tom Werner, klubbens styreformann, ifølge The Telegraph.

«Vi tror dette gir oss den beste muligheten til å få suksess på banen. Ambisjoner og seier er det vi ønsker å hente til Liverpool», skriver Fenway Sports Group (FSG) i pressemeldingen som bekreftet Rodgers’ avskjed.

Liverpool Echo skriver at FSG «insisterer» på at de først skal ta kontakt med potensielle erstattere de neste dagene. Planen er å ha en ny manager på plass til lagets neste kamp – mot Tottenham på bortebane 17. oktober.