Tror Firmino blir en klassespiller for LFC

Emre Can har klokkertro på sin nye lagkamerat, Roberto Firmino.

Tyskeren er sikker på at hans brasilianske lagkamerat, Roberto Firmino, blir et meget nyttig angrepsvåpen for Liverpool, bare han får litt tid til å omstille seg til engelsk fotball. Can vet hva Firmino kan utrette på en fotballbane fra sin tid i Tyskland, der duoen spilte mot hverandre.

- Han er en stor spiller, sier Can til Liverpool Echo om den tidligere Hoffenheim-spilleren.

- Han noterte seg for en rekke scoringer og målgivende pasninger i Tyskland.

Firmino fikk ingen god start på sin Liverpool-karriere, da han fikk en lei ryggskade i ligacupkampen mot Carlisle, men nå er brasilianeren skadefri og ser ut til å være på vei til å finne formen.

- Jeg har førstehånds kjennskap til hvor vanskelig det er å få en skade like etter at du kommer til en ny klubb. Det er den verste tiden å få en slik skade på, for du forsøker å gjøre et godt inntrykk i nye omgivelser, sier Can.



- Det samme skjedde meg meg forrige sesong, når jeg var på landslagsoppdrag, og det tok noen måneder før jeg kom til hektene igjen og spilte meg inn på laget. Firmino trenger også tid. Folk må være tålmodige med ham. Da kan han få fremgang. Det er ikke enkelt å komme til engelsk fotball, hvor alt går mye fortere og er mye mer fysisk enn du var vant med fra tidligere.

- Du må lære deg dette, og hva dommerne tillater. Noen ganger blåser de ikke når du forventer at de skal gjøre det. I stedet lar de spillet gå. Du mener du skulle hatt frispark, men spillet bare fortsetter.

- Personlig liker jeg dette. Det er mye bedre enn at spillet blir oppstykket hele tiden. Men spillerne som er ferske i England trenger tid til å venne seg til det, avslutter Can.

LES OGSÅ: - HAN VIL LEVERE OFTERE MED KLOPP