Tror Gomez gjør Lovren bedre

Det nye Liverpool-forsvaret har imponert klubblegenden Jamie Carragher denne sesongen.

For tredje kamp på rad utgjorde Nathaniel Clyne, Martin Skrtel, Dejan Lovren og Joe Gomez den bakre rekken til Liverpool, og nok en gang endte det uten baklengsmål. I Premier League er det kun de helrøde og Manchester-lagene som ennå ikke har sluppet inn mål.

Les også: Tre gule for Gomez

Halvparten av Liverpool-forsvaret er blitt byttet ut siden forrige sesong. Clyne og Gomez, to engelskmenn som til sammen kostet 14 millioner pund før bonuser, har nemlig spilt samfulle ligaminutter etter ferien, og spesielt sistnevnte hjelper også Lovren, mener Carragher.

Fornøyd med Gomez' defensive stil

– Det jeg likte, var hvor smal backfireren var. Gomez stikker ikke bort og lar Dejan Lovren stå igjen helt isolert. Vi har tidligere sett hvordan Lovren sliter når han blir stående alene, sa han under Sky Sports’ sending mandag kveld.

Faktisk var det ingen i ligaen som gjorde like mange feil som ledet til skudd imot enn den kroatiske midtstopperen forrige sesong, ifølge Sky Sports. Etter Lovren, som hadde sju, fulgte stopperpartner Skrtel med fem.

Saken fortsetter under.

KOMPAKT: Carragher skrøt av forsvarsspillet mot Arsenal. (Foto: Sky Sports/Monday Night Football)

Carragher tror bedre backer har bidratt til et tryggere og mer stabilt Liverpool-forsvar. Lovren, som ble hentet fra Southampton i fjor sommer, hadde spesielt en vanskelig debutsesong på Anfield.

– Lovrens beste kamp

– Kanskje det hjelper ham at Gomez er der, for han går ikke så mye i angrep, og fordi han bruker høyrefoten, trekker han kanskje litt inn mot stopperen ved siden av seg, forklarte 37-åringen.

 – Vi så forrige sesong at når det blir store rom på venstresiden, gir det ham alle mulige problemer. Men når han får hjelp der, og når man ser opptredener som denne, har vi litt av en spiller. Jeg mener dette var hans beste kamp.  

Lovren sa etter Arsenal-kampen at spillerne hadde «mye selvtillit» etter seks poeng på de to første rundene, og han var skuffet over at Liverpool, som blant annet hadde to stolpetreff, ikke reiste hjem fra Emirates med seier.

Les også: Lovren ser fremover

– Det første vi hadde i tankene, var å ikke slippe inn mål. Defensivt opptrådte vi perfekt, og alle gjorde en flott jobb. Nå må vi fortsette slik som dette, så vil scoringene komme av seg selv, fortalte Lovren etter kampen.