Tror kontringsstyrken kan bli avgjørende

Triumf i FA-cupen er noe som ville gitt spillerne blod på tann for å vinne flere pokaler, mener Kolo Touré. Veteranen tror et mer offensivt Blackburn kan bane vei for raske overganger i kveld.

– FA-cupen er fortsatt veldig spesiell. Selvfølgelig er det stort å spille i Champions League, og det er der man ønsker å være, men å vinne troféer er helt fantastisk, forteller Touré til Liverpool Echo.

– Viktig for de unge

34-åringen, med to Premier League-gull på CV-en, har vunnet den tradisjonsrike turneringen tre ganger tidligere i karrieren, sist med Manchester City for fire år siden. Nå tror han seier i FA-cupen kan ta Liverpool «opp på et nytt nivå».

– Det er det man husker som spiller, å kunne feire sammen med fansen. Jeg har vært så heldig at jeg har fått gjøre det noen ganger i løpet av karrieren, og det er noe jeg ønsker igjen. Det hadde vært stort å vinne et trofé for denne unge spillergruppa. Når man først vinner én gang, vil man ha mer. Det ville vært veldig viktig for de unge spillerne her.

Les også: Store forandringer på forsvaret mot Blackburn

Men dersom cupdrømmen skal bli en realitet for de helrøde, er Blackburn nødt til å senkes i kveld. Championship-klubben, som fikk med seg 0–0 fra Anfield for nøyaktig én måned siden, banket Leeds i helga og har vunnet tre av fem ligakamper etter det forrige møtet.


MÅLLØST: Blackburn holdt de røde unna scoring da lagene møttes på Anfield. (Video: TV 2)

Laget sliter riktignok med en rekke skader foran omkampen, og Joshua King fra Oslo rekker trolig ikke oppgjøret. Likevel forventer Touré en like vanskelig og fysisk hard kamp på Ewood Park i kveld som på Anfield i mars – men han tror de raske Liverpool-angriperne kan utnytte et mer angrepsvillig vertskap.

– Det er et vrient lag. Kampen på Anfield var veldig vanskelig, og fysisk sett er de veldig sterke. Blackburn gjorde det ikke enkelt for oss, og vi vet det kommer til å bli nok en hard kamp, forteller stopperen, som lørdag fikk sin første ligastart siden januar.

Les også: Derfor startet Touré mot Arsenal

– Når de nå skal spille på hjemmebane, er de kanskje nødt til å angripe litt mer, og vi har raske spillere som kan gjøre det bra på kontringer. Hvis vi spiller med kvaliteten og troen vår, kan vi avansere.

Avspark på Ewood Park er klokka 20.45 norsk tid. Kampen sendes direkte på TV 2 Sport Premium, og på liverpoool.no følger vi kampen minutt for minutt. Ønsker du SMS-varsler for lagoppstilling og mål, kan du klikke her!