Tror mer på topp fire enn Europaliga-triumf

Før helga så Jamie Carragher det som en bedre mulighet å vinne Europaligaen for å sikre seg Champions League-billett enn å spille seg inn blant topp fire. Nå har fotballeksperten snudd.

Tottenham, Manchester United og Southampton regnes alle som heftige konkurrenter for den svært ettertraktede Premier League-fjerdeplassen. Alle sammen gikk på poengtap i helga. Tottenham ble passert på tabellen, mens Southampton og Manchester United bare ligger ett og to poeng foran de helrøde.

– Før helga var de fortsatt outsidere, og kanskje Europaligaen var deres beste mulighet, men nå tror jeg det er en bedre sjanse for Liverpool til å havne blant de fire beste enn å vinne den turneringen, forteller 37-åringen til talkSPORT.

Les også: Til Champions League via Europa League


KJEMPEFORM: Liverpool har ikke tapt en seriekamp siden desember i fjor. (Video: TV 2)

Den tidligere Liverpool-bautaen peker ut hjemmekampen mot Manchester United i neste måned som en mulig finale om å sikre seg plassen bak Chelsea, Manchester City og Arsenal på tabellen.

– Blir avgjørende

Etter Champions League-exiten i desember har Liverpools klare mål vært å jobbe seg tilbake i turneringen til høsten. Det kan enten gjøres ved å vinne Europaligaen eller å havne på en av de fire øverste plassene i ligaen. Carragher utroper Liverpool som en knepen favoritt dersom de fokuserer på seriespill fremfor Europa-sluttspillet.

– Liverpool er inne i en god form, og jeg tror kampen på Anfield (22. mars, journ. anm.) blir avgjørende. Jeg vet ikke om folk sier Manchester United ikke spiller bra, om de er ute av form eller noe annet, men det er bare sånn Manchester United spiller under Louis van Gaal denne sesongen, sier Carragher.

– Nå ville jeg tippet at Liverpool vinner den med tanke på formen til begge lagene. Oppgjøret kommer til å bety veldig mye, og for øyeblikket hadde jeg valgt Liverpool som vinner.

I dag har Brendan Rodgers’ mannskap 45 poeng, mens Manchester United på fjerdeplass står med 47. Arsenal, på tredje, ligger bare poenget foran van Gaals lag. På formtabellen – hvilke lag som har gjort det best i løpet av de seks siste kampene – topper imidlertid Liverpool med fem seire og én uavgjort.